VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GEREDE’DE YÜZYILLARDIR SÜREN PANAYIR AÇILDI

16 Eylül 2022

.....................................

HABER / MUTLU YUCA
Bolu´nun Gerede ilçesinde yüzyıllardır geleneksel olarak düzenlenen Hayvan ve Emtia Panayırı´nda pişmiş kaz, şaş şak helvası ve köfter ilgi büyük ilgi gördü. Her yıl yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği panayır hafta sonu boyunca açık olacak.

Bolu’nun Gerede ilçesinde başlangıcı yüzyıllar öncesine dayanan Geleneksel Hayvan ve Emtia Panayırı´nın ilk etabı törenle açtılar. Panayırın açılış törenine Bolu Valisi Erkan Kılıç, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner ile esnaf ve sanatkarlar odalarının temsilcileri ile STK temsilcileri katıldı.

Açılış töreninde konuşan Gerede Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Allar, Gerede Hayvan ve Emtia Panayırının ilçede yüzyıllardır süren bir panayır olduğuna dikkat çekerek, “Gerede halkımız yaylada yetiştirdiği hayvanlarını, kışın ahırına koymayacağı hayvanlarını bu panayıra getirerek satarak kışlık ihtiyaçlarını karşılar. Burası aynı zamanda bir geçim kaynağı olarak da görülür. İlçenin ekonomik yapısına da ciddi derece katkı sağlıyor. Bu pazarda sağlık hizmetleri hariç aradığınız her şeyi bulmak mümkün. Çevre illerden her panayırda yaklaşık 100 bin kişi ilçemizi ziyaret ettiğini tespit ettik” dedi.
Okunan duaların ardından üç gün sürecek panayırın açılış kurdelesi kesildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen esnaflar tezgahlarını açarken ilçedeki vatandaşların ürettiği yöresel ürünlerde panayırda satışa sunuldu. Panayır alanında en ilgi çeken ürünler Gerede´nin meşhur kaz eti oldu. Köylü kadınların pişirerek sattığı kazların yanı sıra şak şak helvası ile köfterde panayırda ilgi gördü.

  • GEREDE’DE YÜZYILLARDIR SÜREN PANAYIR AÇILDI
  • GEREDE’DE YÜZYILLARDIR SÜREN PANAYIR AÇILDI
  • GEREDE’DE YÜZYILLARDIR SÜREN PANAYIR AÇILDI
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.