VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TANJU ÖZCAN ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

14 Eylül 2022

.............................

HABER/BÜLENT VELİOĞLU

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhuriyet Caddesi hakkında Belediyeye yapılan eleştirilere cevap verdi. Editörümüz Bülent Velioğlu’nun yapmış olduğu özel röportajda Başkan Özcan, “Aracını park etmeye alışkanlık haline getirmiş bir kısım esnafta tepki var. Bir kısım esnafta kaldırımların geniş olmasından dolayı yaya sirkülasyonunun artacağını gördüğü için memnun. Burada herkes yüzde yüz memnun edemezsin. Yani esnaf işte arabasıyla gelip dükkânın önüne aracını çekip akşama kadar bırakma lüksüne sahip değil” diye konuştu.

Bolu’nun en işlek caddelerinden biri olan Cumhuriyet Caddesi’nde yenileme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çalışmaların son aşamasına gelindiğinde eleştiriler artmaya başladı. Araç yolunun daraldığından ve park sorunun ortaya çıkmasından dolayı tepki gösteren vatandaşlara Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan cevap verdi. Başkan Özcan ile Editörümüz Bülent Velioğlu’nun yapmış olduğu özel röportajda Tanju Özcan, “Şimdi bakın orada araç park etmek isteyen, aracını park etmeye alışkanlık haline getirmiş bir kısım esnafta tepki var. Bir kısım esnafta kaldırımların geniş olmasından dolayı yaya sirkülasyonunun artacağını gördüğü için memnun” ifadelerini kullandı.

DÜKKÂNIN ÖNÜNE ARACINI ÇEKİP AKŞAMA KADAR BIRAKMA LÜKSÜNE SAHİP DEĞİL

Ana caddede de aynı tartışmaların meydana geldiğine dikkat çeken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Şimdi yani ana cadde için de bu tartışmalar yaşanmıştı. Ana cadde ilk trafiğe kapatıldığında ‘kapatılamaz’ denilmişti.  Şimdi ana caddenin trafiğe açılma fikri bile insanların tüylerini diker dikeni diyor herhangi bir tartışmada. Cumhuriyet Caddesi ana caddeye çok yakın bir cadde. Yaya sirkülasyonunda çok fazla olduğu cadde. Artık biz 30 bin nüfuslu bir şehirde yaşamıyoruz. Yani esnaf işte arabasıyla gelip dükkânın önüne aracını çekip akşama kadar bırakma lüksüne sahip değil. Bu gerçeği görmemiz lazım. Bolu artık büyüyen bir şehir yani. 200 bine yaklaştı nüfusumuz. Dolayısıyla insanlar artık hani 30 bin nüfustaki şehirle 200 binlik bir şehrin aynı olmadığını farkına varacak” dedi.

PARK SORUNU ÇÖZÜLEMEYİNCE BİZDE YAYA KALDIRIMINI GENİŞLETTİK

“Burada herkes yüzde yüz memnun edemezsin. Biz burayı projelendirdik. Burayla ilgili çalışmalar bir sene önce yapıldı. Profesyonel yardım da aldık. Trafikçisinden tutun, şehir plancısına kadar yani orada ne kadar park koyarsanız koyun gene oradaki sorunu çözemiyorsunuz. Biz de dedik ki daha çok yayalaştıralım. Kaldırımların geniş tutulma sebebi bu” ifadelerini kullandı.

  • TANJU ÖZCAN ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ
  • TANJU ÖZCAN ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ
  • TANJU ÖZCAN ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ
  • TANJU ÖZCAN ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ
8 yorum yapılmış
  • yuksel14
    14 Eylül 2022 • 14:49
    iyi güzelde sen katlı oto parkı yıktın.hiç park edecek yer bırakmadın..yolları daralttında millet araçlarını nereye çeksin..hele kavşaklar muhteşem..hele belediye şantiyesindeki kavşaklar tam..bir komik şaçma..hele sen anlamıyorsunda mühendislerindemi anlamıyor.hiçmi biri çıkıp olmaz böyle başkanım demiyor..adım başı döner kavşak..kimse kimseye yol verdiği yok hele dışardan gelenler zaten bilmiyor..
  • Bolu14
    14 Eylül 2022 • 16:23
    Başkanım belediye yol yapar kaldırım yapar. Ne güzel demişsiniz teknik destekte aldık diye.Yalniz sizin döneminizde yaptiginiz kaldırımlarda engelliler için iniş yok.sadece kimi yere asvalt atmışlar kaldırım başlarına.Bir engelli aracı ile gezmenizi isterim haklimiyiz haksız mı yada 23 Nisan'da biz oturalım o koltuğa bahçeli karakolu onu kaç ay oldu yaya geçidi levhası bile yok.bu konuda duyarlı olmanız temennileri ile
  • Bolu14
    14 Eylül 2022 • 19:26
    Başarılarınızun devamını dilerim başkanım gölyüzü içinde bu uygulama yapılabilir kaldırımlar genilletilmeli bence
  • Grek
    15 Eylül 2022 • 01:09
    Tanju bey peki park alanını kamu alanını oto kiralama yapan il yerleri kendi alanı gibi kullanabilir mi.Yada oto kiralama yapan iş yeri bu yerleri kendi işyeri parkı olarak gösterip işyeri ruhsatı alabilir mi.Oto kiralama açılacak olalan işyerinin 1500 metrekare alana sahip olması gerekir diye biliyorum yanlış mı.Bu işletmelere nasıl ruhsat verildi.
  • esnaf
    15 Eylül 2022 • 02:42
    bolu esnafı mı? uzak olsun
  • muratylmaz
    15 Eylül 2022 • 02:45
    Sayın başkan kaldırımları genişlettiniz ama bu kaldırımları esnafa işgal ettirmeyin ki daha çok yay trafiği olsun. Zabıtaların bu konuya çok titiz ilgilenmeleri gerekir. Diğer konu ise vatandaş için yapılan parkları taksi duraklarına ve oto kiralama firmalarına vermeyiniz ki bizler yararlanabilelim. Örnek Bolaş lokantası karşısı, petek kırtasiye karşısı buraları bir an önce vatandaşın hizmetine tekrar açılması gerekir. Ancak o zaman bu dediğinizle doğru o
  • GulserenKapoglu
    15 Eylül 2022 • 05:05
    Kaldırımlar genişletilmesine rağmen park etmeler devam ediyor.Bazen hatta sıklıkla bir minibüsün geçmesi bile zor oluyor ve o esnada trafik tıkanıyor.Park sorunu cozumlenmedikten sonra bizim caddenin düzeni yarım kalır.
  • rfkefendi
    15 Eylül 2022 • 16:53
    sayın başkandan bi ricam var .. pazartesi günleri pazar yerinin etrafına pazarcılar minibüslerinin çekiyorlar pazara gelen vatandaş aracını cekecek yer bulamıyor pazarcılar daha uzak yerlere çekseler vatandaşta parkedip ihtiyacı görse....birde giysi pazarında yaz günü saat 5 te toplanıp araçlarıyla pazara giriyorlar birgün bi sakatlık çıkacak pazardan toplanma saati belirlenmeli
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.