VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLULU MÜHENDİS’İN HAYATI BELGESEL OLUYOR

11 Eylül 2022

..................................

Türkiye’de petrolü bulan mühendis Bolulu Yüksek Jeoloji Mühendisi Cevat Eyüp Taşman’ın hayatı Bolu Bağışçılar Vakfı ve Batman’dan farklı kurumların işbirliği ile belgesel olacak.

Türkiye’de petrolü bulan mühendis Bolu ile Batman arasında köprü oluyor. Batman Valiliği, Batman Belediyesi ve Batman Gazeteciler Cemiyeti ile Bolu Bağışçılar Vakfı arasında yürütülen görüşmeler sonucunda, Türkiye’de ilk kez petrolü çıkaran isim olan Bolulu Cevat Eyüp Taşman’ın hayatı belgesel haline getiriliyor. Bu vesileyle Bolu’da bir araya gelen Batman Belediyesi Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz ve Batman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arif Arslan, Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Nahit Abak bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. 

ÇOK HEYECANLANDIK

Batman Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz Cevat Eyüp Taşman’ın, Batman için önemine değinerek, “Bu proje belediye ve valiliğe gelince, Batman Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Arif Arslan Önderliğinde, biz de çok heyecanlandık. Çünkü Batman petrol şehri… 14 haneli bir köyken, Bolulu Cevat Eyüp Taşman, bir petrol jeoloğu olarak Batman’a geliyor ve bugün Raman-8 dediğimiz ilk petrol kuyusunun kazılmasında, açılmasında çalışmalar başlatıyor. Bugün hala o petrol kuyusu çalışmakta ve günde 150 varıl petrol üretiyor” dedi.

PROJE GÜZEL VE HEYECAN VERİCİ

Bolu Valiliğinin de bu konuya destek olacağını aktaran Gürbüz hazırlanacak belgeselle ilgili bilgi verdi. “Hem Batman ayağı olan hem de Bolu ayağı olan bir belgesel çekelim. Bundan sonraki petrol jeologlarını, Bolu gençlerine, Batman gençlerine bir vizyon oluştursun. ‘Bize bu konuda nasıl destek olursunuz diye geldiler. Biz hem maddi hem manevi destek olacağımızı söyledik. Proje güzel ve heyecan verici. Umarım profesyonel şekilde çekimleri yapılır ve sadece sosyal medyada paylaşılır düzeyde değil, televizyon kanallarında da izletilebilir bir belgesel haline gelir. Valiliğimiz de bu konuda yanımızda olacağın söyledi. Bolu Valiliğimiz” ifadelerini kullandı.

“BOLU’NUN ÇOK BÜYÜK KATKISI VAR BATMAN’A”

Batman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arif Arslan, Taşman’ın yanı sıra yine Bolulu Turgut Gülez’in de Batman’da çalıştığını belirterek, “Bolu’nun çok büyük katkısı var Batman’a. 14 haneli bir köyün, bugün yarım milyonluk bir şehre dönüşmesinde Bolulu iki büyük petrolcünün imzası var. Türkiye’deki ilk yüksek petrol mühendisi Cevat Eyüp Taşman’dır. Yine Bolu’daki Gülez Ailesi’nin önemli isimlerinden Turgut Gülez’i görüyoruz. Turgut Gülez, Cevat Eyüp Taşman kadar olmasa da hem TPAO Genel Müdürlüğünde hem Batman Bölge Müdürlüğünde 1958-74 yılları arasında çalışmış ve Batman’ın büyümesine ciddi katkıları olmuş” ifadelerini kullandı.

CEVAT TAŞMAN’IN YAKTIĞI MEŞALE TÜRKİYE’YE YAYILIR İNŞALLAH 

Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Nahit Abak ise Batman ile Bolu arasında kurulacak köprünün temellerinin bu toplantı ile atıldığını aktardı. Abak, konuya herkes tarafından ilgi gösterildiğini de işaret ederek,  “Herkes çok ilgi gösterdi, herkes elimden ne gelirse bu konuda katkı vereceğini söyledi. Onun için de buradaki yöneticilere de teşekkür ediyoruz. İnşallah güzel bir belgesel olacak. Hem Türkiye’nin petrol tarihini, Batman’ın doğuş tarihini anlatacak… Çünkü şu anda en önemli konulardan birisi enerji. Türkiye’nin en büyük ithalatı petrol. İnşallah Cevat Taşman’ın yaktığı meşale büyüyerek dağılır Türkiye’ye. Birçok bölgede duyuyoruz gittikçe petrol çıktığını. Ama bu işin merkezi Batman. Oradaki ateş her yere dağılıyor” şeklinde konuştu.

2 yorum yapılmış
  • BOLULU
    11 Eylül 2022 • 17:11
    KARDEŞ ŞEHİR OLALIM
  • Bolulu1414
    15 Eylül 2022 • 16:31
    Petrol şirketinin yönetim kadrosu da Bolulumuymuş! Uyan Türkiye ya da bir daha uyanmamak üzere!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.