VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’DA KÖY OKULLARI FAALİYETE GEÇİYOR

10 Eylül 2022

...............................

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “Köy Yaşam Merkezi” projesi ile Bolu genelinde kapalı halde bulunan köy okulları hayat bulacak. İstenilen şartları sağlayan köyler, ilkokullarına ve anasınıflarına tekrardan kavuşacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Köy Yaşam Merkezi" projesi sayesinde ülke genelinde olduğu gibi Bolu'muzda da kullanılmayan okul binaları bu proje ile yeniden aktif hale gelecek. Köyde yaşayan ebeveynlerin de bu projeden faydalanması hedeflenirken eğlenerek öğrenmeleri amaçlanıyor.

Bolu’nun Merkez ilçesine bağlı Dağkent Mahallesinde hayata geçirilen Köy Yaşam Merkezinde veliler kendi ilgi alanlarına göre Halk Eğitim Merkezince açılan kurslardan yararlanırken bölgede bulunan küçük yaştaki çocuklar da halk oyunları, zekâ oyunları gibi kurs imkânlarından istifade edecek.

Dağkent Köy Yaşam Merkezinde bulunan "Bilgi Evi"nde araştırmaya ve okumaya ilgi duyan veliler ve çocuklar kendilerine sakin ve huzurlu bir çalışma ortamı bulabilecek.

Doğa ile iç içe olan ''Dağkent Köy Yaşam Merkez''inde bulunan kuş evleri, köpek kulübeleri ve kümesler sayesinde minik öğrenciler, küçük yaşlardan itibaren hayvan sevgisi aşılanıyor.

İlimiz merkez ilçe ve ilçelerinde kapalı bulunan Köy ilkokullarından şartları uygun olanlarda köy ilkokulları veya anasınıfları açılacak.

2 yorum yapılmış
  • BOLU14
    11 Eylül 2022 • 03:57
    Köy Okullarının açılması demek köylerde hayatın başlaması demektir.. İllerde ekonomik kriz yaşatan aileler köylerde rahat yaşayabilirler. Üretim teknoloji başlayabilir... Köy Enstütüleride yeniden Hayat Bulmalıdır...
  • NerminHoca
    11 Eylül 2022 • 04:03
    Köy Okullarının Açılması Demek Köylerde Hayatın Başlaması Ekonomik Hareketlilik demektir.. Köylere Halk Eğitim Kurslarında gitmelidir.. Köy Hanımları hem eğitilmesi hemde Ekonomiye katkı sunulmalıdır.. Esasında köy Enstütüleride Hayata Geçirilmelidir...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.