VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İŞTE BAŞIBOŞ KÖPEKLERLE İLGİLİ ALINAN YENİ KARARLAR

7 Eylül 2022

..................................

Bolu İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından düzlenen toplantıda, yasaklı ırklardan olan köpeklere el koyulması ve başı boş hayvanların ise toplanması yönünde karar alındı.

Bolu İl Hıfzıssıhha Meclisi, Bolu Valisi Erkan Kılıç başkanlığında toplandı. Valilik Abant Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, çevre sağlığı ve hizmetleri ile Hayvanları Koruma Kanunu konuları değerlendirildi.

7 GÜN 24 SAAT BAŞIBOŞ KÖPEK DENETİMİ

Toplantıda, kuduz, paraziter hastalıklarla mücadele ve başıboş hayvanlara karşı halkın güvenliğinin sağlanması amacıyla belediye başkanlıkları tarafından satışı ve reklamı yasak olan tehlike arz eden köpek ırklarının denetimlerinin 7 gün 24 saat esasıyla yapılması kararlaştırıldı. Bu hayvanlardan sahiplenilmemiş olanlara kolluk kuvvetleriyle iş birliği içerisinde el konulması ve hayvan bakımevine götürülerek rehabilite edilmesi ve orada tutulması alınan kararlar arasında yer aldı.

SOKAK KÖPEKLERİ İÇİN DOĞAL YAŞAM ALANI OLUŞTURULACAK

Yine belediye tarafından başıboş gezen diğer hayvanların toplanarak barınaklara gönderilmesine, hayvan bakımevi kurma zorunluluğu bulunmayan belediyelerin ise en yakın bakımevine hayvanları götürüp teslim etmesine, barınakların yeterli gelmediği durumların da göz önünde bulundurularak bu hayvanlar için doğal yaşam alanları oluşturma çalışmalarının başlatılmasına karar verildi. Ayrıca, sahipsiz hayvanların tedavi ve parazit mücadelesinin yapılması, aşılanması, kısırlaştırılması ve dijital kimliklendirilme yöntemleriyle işaretlenmesi yoluyla rehabilitasyonunun yapılması kararı alındı.

 

4 yorum yapılmış
  • Vatanda
    7 Eylül 2022 • 16:25
    Süper bir karar
  • buket
    8 Eylül 2022 • 01:16
    Samet bey e katılıyorum Kalıcı konutlar yaşamkent alpağut lütfen bir an önce müdahele edilmeli çok fazla başıboş köpek var ve tehlike yaratıyorlar aniden geçerken havlamaya başlıyorlar ve üzerinize doğru koşuyorlar havlayarak lütfen duyarlı olalım
  • samet
    7 Eylül 2022 • 08:02
    kalıcı konutlar tarafı umutkent yaşamkent kaynıyor köpek
  • Dilek
    8 Eylül 2022 • 14:12
    Hayvanseverler tarafından bakılan, insana,sevilmeye alışkın sokak hayvanlarının o bölgelerde bakılmasına izin verilmeli.Her sokak hayvanının toplatılması kararı asla kabul edilemez.Etrafta bu kadar zararlı İNSAN varken sadece hayvanlarla uğraşmak çok acı..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.