VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AHMET ÖRNEKBAŞ’TAN KIRTASİYE FİYATLARI UYARISI

6 Eylül 2022

..................................

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş yeni başlayacak eğitim öğretim yılı öncesi öğrencilerin kırtasiye ve okul ihtiyaçlarında ortaya çıkan fiyat tablosuna dikkat çekti. Örnekbaş 1500-2000 TL’lik rakamlara ulaşan öğrenim maliyetleri ile ilgili yaptığı açıklamada “Asgari ücretin geçim şartlarını bile sağlayamadığı bir ortamda vatandaşımız çocuğunun eğitim masrafları ile nasıl başa çıkacak?” dedi.

Örnekbaş okul ihtiyaçları alışverişinde fahiş fiyatlar sebebiyle zor durumda kalan öğrenci velilerinin sesi oldu. Önü alınamayan fiyat artışları ve döviz kurunda dengesiz yükseliş sebebiyle her geçen gün derinleşen ekonomik ortamda Örnekbaş kırtasiye ve okul kıyafetlerinin zamlı fiyatlarına ve bu fiyatlar karşısında zor günler geçiren öğrenci velilerinin yaşadığı sıkıntıya dikkat çekti.

İKTİDAR VATANDAŞIMIZIN OMZUNDAN BU YÜKÜ HAFİFLETECEK ÇÖZÜMLERİ BİR AN ÖNCE BULMALIDIR

Örnekbaş yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

Ülkemiz maalesef bir takım suni gündemlerle ve başka konu başlıkları ile esas konuşulması ve çözülmesi gereken sorunlardan uzak tutulmaya çalışılmaktadır. Ülke ekonomik olarak yangın yerine dönmüştür. Saray ve çevresi sefasını sürmeye devam ederken her yeni güne yeni zam ve fiyat artışları ile uyanan vatandaşımız giderek kötüleşen ekonomi ortamında ezilmektedir. Asgari ücrete yapılan artışların ertesi gün vatandaşın cebinden asgari tüketim ihtiyaçlarına ve akaryakıta gelen zamlarla geri alındığı dönemde vatandaşımız yeni öğretim yılında çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamakta büyük zorluklar çekmektedir. Bugünkü şartlarda bakıldığında devlet okulunda yeni öğrenime başlayacak bir öğrenicinin çanta, forma ve kırtasiye ihtiyaçları 1500-2000 TL’lik rakamları bulmaktadır. Asgari ücretin geçim şartlarını bile sağlayamadığı bir ortamda vatandaşımız çocuğunun eğitim masrafları ile nasıl başa çıkacak? Bu konuda neden gerekli tedbirler alınmamaktadır? Bu konuda acil tedbirler uygulanmalı zaten zar zor geçinen vatandaşın üzerinden bu yükün hafifletilmesi için önlemler düşünülmeli ve gerekli adımlar atılmalıdır. İktidar bu konuda üzerine düşeni yapmalı vatandaşımızın omzundan bu yükü hafifletecek çözümleri bir an önce bulmalıdır.

 

 

1 yorum yapılmış
  • GeredeLi
    6 Eylül 2022 • 09:19
    Okul forma fiyatları yuları çarşıda uçmuş durumda bir ortaokul pantolonu 300 lira kısa kol 150 TL hırka 350 TL bu ne böle koluna okul ismini nakışla sat 150 TL ye, birde hepsi bir ağız olmuş 5 TL indirim yapmıyorlar acilen bu işlere bir el atılması azım
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.