VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SANAYİ SİTESİNDEKİ AĞAÇLARIN BUDANMA NEDENİ ORTAYA ÇIKTI

6 Eylül 2022

........................................

HABER/ MUTLU YUCA-ENES ÖZKAN

Bolu Merkez Sanayi Sitesi Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanı Erol Arslan, sanayi sitesindeki büfenin yanında bulunan ağaçların güvenlik gerekçesiyle belediyeye ait Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından budandığını açıklayarak, “Büfenin hemen yanında bulunan alandaki yeşil alanının içerisinin hem güvenlik güçleri hem de özel güvenlik ekipleri tarafından devriye sırasında net olarak görülebilmesi için yönetim kurulunun kararıyla ağaçların budanma işlemleri yapıldı” dedi.

Aşağısoku Mahallesinde bulunan sanayi sitesindeki Merkez Sanayi Sitesi Dayanışma ve Geliştirme Derneğine ait büfenin yanında bulunan çitlerle çevrili yeşil alandaki bazı ağaçlar Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz günlerde budandı. Ağaçların budanmasının ardından yaşanan eleştirilere yanıt veren Merkez Sanayi Sitesi Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanı Erol Arslan, büfenin yanında bulunan ağaçların yeşil alanı kapattığını ifade ederek, “O alan aracını tamir ettirmek için sanayiye gelen vatandaşların beklemek için kullandıkları, çay içtikleri bir alan. Sanayi içerisinde derneğe ait olan başka büfeler ve onların yanında da böyle yeşil alanlar mevcut. Ağaçların alt kısımlarındaki dallar nedeniyle yeşil alanın görüş alanı kapanmıştı. Bölgede devriye gezen polis veya sanayi sitesindeki özel güvenlik ekibinin devriyesi sırasında o alanın içerisi görünemez hal almıştı. Yeşil alanda yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı bizde yönetim kurulu kararıyla bahçenin daha görünür hale getirilmesi için ağaçların budanmasına karar verdik. Yönetim kurulunun da kararıyla Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yeşil alan içerisindeki ağaçların budama işlemini gerçekleştirdiler” diye konuştu.

Büfe sahibinin ağaç katliamı yapıldığı iddialarına da cevap veren Arslan, şunları söyledi:
“Ağaçların budama işleminin ardından belediye ekipleri bölgeden ayrıldıktan sonra büfe sahibinin hem sanayi sitesi yönetimi hem de belediye ekiplerini zora sokmak için ağaçlara zarar verebileceği yönünde duyumlar üzerine kendisi de uyarıldı. Bizler sanayi sitesi içerisindeki tüm yeşil alanları korumak için mücadele veriyoruz. Tek bir ağacın zarar görmemesi için bu kadar hassas davranırken o alandaki ağaçları kökünden sökmek yada zarar vermek gibi bir yaklaşımımız asla olamaz.”

  • SANAYİ SİTESİNDEKİ AĞAÇLARIN BUDANMA NEDENİ ORTAYA ÇIKTI
  • SANAYİ SİTESİNDEKİ AĞAÇLARIN BUDANMA NEDENİ ORTAYA ÇIKTI
2 yorum yapılmış
  • emekl
    6 Eylül 2022 • 14:38
    dibinden kesseydiniz yazık olmus
  • Serap
    7 Eylül 2022 • 13:08
    Ağaç budama işlemi dallarından hafif kesilerek yapılan bir işlemdir ama sizin yaptığınız ağaçları yarı gövdesinden kesmek olmuş kalkmış birde kendinizi saçma sapan bir şekilde savunuyorsunuz.Eğer işinizi doğru yapamıyorsanız işinden anlayan kişiler gelsin yerinize.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.