TANJU ÖZCAN'DAN DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI

....................

TANJU ÖZCAN'DAN DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI
Paylaş
A-A+ Paylaş

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TELE1’de Enver Aysever’in Ayrıntılar programına konuk oldu. Özcan, Selahattin Demirtaş hakkında ‘umutluyum’ diyerek, “AİHM kararına göre Demirtaş serbest bırakılmalı” dedi. Özcan, “HDP konusunda düşüncelerim net. Keşke legal parti olsa. Evet hukuken bakarsanız öyle. Ama askerimizi şehit eden binlerce şehit eden terör örgütünün sözcülüğünü yapıyor” ifadelerini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kürt meselesiyle ilgili bir soruya, Şimdi Kürt meselesin gelince. Oturup konuşmamız lazım. Evet Kürt vatandaşlarımız asimile edilmeye çalışılmış. Birileri de olmayan sorunları sorun hale getirip dağa çıkmış. HDP ve PKK’nın ipleri Amerika’nın elinde. HDP konusunda düşüncelerim net. Keşke legal parti olsa. Evet hukuken bakarsanız öyle. Ama askerimizi şehit eden binlerce şehit eden terör örgütünün sözcülüğünü yapıyor. Kral çıplak.. HDP’nin PKK ile bağı var dedi.

“SELAHATTİN DEMİRTAŞ’TAN UMUTLUYUM”

HDP kapatılmasından yana mısınız? Ne yapılırsa çözülür?

"HDP’nin kapatılması sorunu çözmez. HDP’nin terör örgütü veya türevi olan partilerin türevi olan partilerin PKK ile aralarına net bir tavır koymalılar. Söyleyecekler çıkıp evet PKK terör örgütü bu silahla çözülmez kardeşim diyecekler. Bakın Demirtaş meselesinde bazıları bana kızıyor. Sen hem Türk milliyetçisin hem de Demirtaş’tan umutluyum diyorsun. Evet Demirtaş’tan umutlu olmak istiyorum. Çünkü Demirtaş 7 haziran öncesi Apo’nun heykelini dikeceğiz diyen Demirtaş seçim sonrası halkın desteğini gördükten sonra PKK denilen örgüt diye Meclis’te yaptığı konuşma var."

Demirtaş tahliye olmalı mı?

"AİHM kararına göre hukukçu olarak söylüyorum tahliye olmalı. Neden diyorum bunu ben Demirtaş suçlu suçsuz ayrımına girmiyorum. AİHM hakkında sözleşmeyi imza atıp çekilmemişsiniz. O yüzden bağlayıcı karar."

6 yorum yapılmış

  • Poyraz (3 yıl önce)
    Teroristin dik alası Demirtaş'a özgürlük istiyormuş sen kime ne anlatıyon zihniyetiniz bozuk oturduğunuz koltuklara yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Bolu (3 yıl önce)
    Başkan sizde biliyorsunuz demirtaş dürüst siyasetciydi birilerinin tahtını sallamıştı korkudan adamı içeri tıktılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • TrkiyeCumhuriyeti (3 yıl önce)
    Tanju başkan:yakıştımı bu sözler sana? içerdeki o çakalı nasıl olurda terörist olarak görmezden gelirsin....
    0
    0
    Yanıtla
  • Kanka (3 yıl önce)
    Ne şiş yansın ne kebap yansın yaklaşımı yapmış ama millet yemiyor. ŞİŞİ DE KEBABI DA YAKTIN TANJU. Selo dediğin adamın kamplarda terörist kılığında fotoğrafları var, Başkan Apo'nun heykelini dikeceğiz diye beyanatı var. Tutmuşsun selo kanunen suçsuz. Sana ne kanunen suçlu olup olmadığı konusu. Bu resmen hdpkk savunuculuğudur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aybuke (3 yıl önce)
    Teröriste umut bağlamak Şehitlerimize Gazilerimize ihanettir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    Ne deye la bu.
    0
    0
    Yanıtla
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.