VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ALTILI MASA TOPLANDI

23 Ağustos 2022

......................................

Altılı masa buluşmalarının ilk turunun son toplantısı yapıldı. Sonrasında yapılan yazılı açıklamada, ilk kez ortak cumhurbaşkanı adayı vurgusu yapıldı.

Altılı masa buluşmalarında ilk tur tamamlandı. Liderler, Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde toplandı. Toplantı tam 7 saat sürdü. Sonrasında yapılan yazılı açıklamada, ilk kez "ortak cumhurbaşkanı adayı" vurgusu yapıldı. Birlikteliğin seçim öncesi, seçim dönemi, seçim günü ve seçim sonrası gibi tüm süreçlerde devam edileceğinin altı çizildi.

 ALTILI MASADA ORTAK ADAYLIĞA DAİR KONUŞTU

Edinilen bilgilere göre, seçim öncesinde ve seçim sürecinde hem adaylık konusunda hem de vaatler konusunda altı siyasi partiye yönelik yıpratıcı politikalar olabileceği ve partilerin buna karşı yapacağı hazırlıklar ele alındı. "Güvenilir bir dil kullanılması" vurgusu yapıldı. Partiler arası fikir ayrılıkları da altılı masada gündeme geldi ve "Bu durumu krize dönüştürmemeliyiz” denildi.Altılı masanın üzerinde en fazla durduğu gündem başlıkları ise düzensiz göç ve ekonomi oldu. Genel başkanlar Bu iki başlıkta çözüm önerileri raporlanmalı ve seçime kadar sıklıkla gündeme getirilmeli görüşünde uzlaştı.

Toplantıda diğer buluşma 2 Ekim'de CHP'de olacak. İkinci tur görüşmelerinin daha sıkı aralıklarla ve yoğun geçeceği belirtildi. Altı partinin kurmayı İkinci turda vatandaşın beklentilerine yanıt verecek somut adımlar konusunda daha net açıklamalar yapma kararı da aldı. Altılı masanın iktidara gelmesi halinde, yetkilerin paylaştırılması, liderlerin konumu gibi başlıklar netleşecek. Atanacak bürokratların nitelikleri de taslak halinde ortaya çıkarılacak.

İkinci turda adayın ismi ve geçiş sürecinin yol haritasının belirlenmesi de beklentiler arasında.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.