VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HABERLER ASILSIZ ‘KİMSENİN GÖÇ ETTİĞİ YOK’

20 Ağustos 2022

..............................

Bolu'nun Yuva köyündekiler, yaşanan zehirlenmelerin ardından köyden göç başladığına dair yayınlanan haberlere tepki gösterdi. Köylüler, “Göç yok” dedi.

HABER, AHİN ASLAN

<span style="background-color:rgb(255, 255, 255); font-family:" font-size:19.2px"="">Bolu'da, geçtiğimiz ay, şebeke suyundan zehirlendiği şüphesiyle 141 kişi hastaneye kaldırılırken bir kişi de hayatını kaybetti. Köyde yaşanan zehirlenmelerin kaynağı aradan yaklaşık bir ay geçmesine rağmen henüz ortaya çıkarılamadı.

Birkaç gün önce medyada, zehirlenmeler sonrası köylülerin, köyü terk ettiğine dair haberler yer aldı. Köylüler, “Yuva köyünde oturanlar, evlerini terk etti” şeklinde çıkan haberlerin asılsız olduğunu söyleyerek tepki gösterdi. 

‘KİMSENİN GÖÇ ETTİĞİ YOK’

Zehirlenme vakalarının üzerinden 35 gün geçmesine rağmen yetkililer tarafından zehirlenmelerin sebebi ile ilgili net bir açıklama yapılmadı. Köyde yaşayanlar bazı haber sitelerinde yer alan, “Şebeke suyunu kullanma konusunda tedirginlik yaşayan köylüler, yaylalarda ve şehir merkezlerinde bulunan evlerine gitti” şeklindeki haberlere tepki gösterdi.

Konuyla ilgili çıkan haberlerin yalan olduğunu vurgulayan Serhat Çakıroğlu, “İl Özel İdaresi tarafından gelen suları dağıtıyorum. Suları dağıtırken bütün evleri geziyorum. Herkes kendi evinde. Kimsenin göç ettiği yok. Zehirlenmenin kaynağını açıklasınlar. Başka insanlar gelip göç olduğunu söyledi. Hatta kamyon varsa onu göstermemizi istediler. O yalan haber. Evinde olmayan da ya işe gidiyor ya da hastanede çocuğunun başında bekliyor. Köyde yaşamıyor olsak o habere inanırız” dedi.

‘HERKES KULLANIYOR AMA HEPSİ HASTALANMIYOR’

Yuva köyünde annesi ve babasıyla yaşayan ve ismini vermek istemeyen bir köylü, yaylada evi olan kişilerin önceki yıllarda da yaz aylarını yaylada geçirdiğini ancak zehirlenme olayı nedeniyle köyden çıkamadıklarını belirtti: “30 yıldır bu köyde yaşıyorum. Şebeke suyunu neredeyse köyün tamamı kullanıyor ama herkes hastalığa yakalanmadı. Zehirlenmeler su nedeniyle olduysa, nasıl bazı kişileri etkileyip bazı kişileri etkilemedi? Aynı suyu herkes kullanıyor ama hepsi hastalanmıyor. Bu mantığa uymuyor.”

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.