VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SOYLU'DAN SURİYELİ SEÇMEN AÇIKLAMASI

19 Ağustos 2022

................................................

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, araştırmalara göre Suriyeli sığınmacıların yüzde 70'inin ülkelerine dönmek istediklerini söyledi. Suriyeli seçmen sayısı hakkında bilgi veren Soylu, "Seçmen sayısı şu an 120 bin. 211 binini vatandaş yaptık. Bunun 91 bini, 92 bini çocuk" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. Bakan Soylu, sığınmacıların ülkelerine dönmelerine ilişkin, "Biz insaniliğimizden, komşuluğumuzdan, o insanların karşı karşıya kaldığı zulümden, o insanların karşı karşıya kaldığı süreçlerden ayrı bir düşünce içerisinde olamayız. Ama bu insanlar kendi memleketlerine dönmeyecekler mi? Elbette dönecekler. Fakat şu anda nereye dönebilirler? PYD'nin etkin olduğu bölgelere mi dönebilirler? Şu anda rejimin sürekli bombaladığı bölgelere mi dönebilirler?" değerlendirmesini yaptı.

"Şam ile istihbarat birimleri arasında temas var. Siyasi bir temasın, Suriye politikasında bir kırılma ya da eksen değişikliği şeklinde yorumlanmasını siz nasıl değerlendirirsiniz?"sorusuna

Soylu, "Bu işin, bu meselenin bu noktaya gelmesinden önce böyle bir değerlendirme yapmak, kimin hangi seviyede yaklaşabileceği, hangi adımları atabileceğini görmeden böyle bir değerlendirme yapmak bugün itibarıyla çok kolay değildir, erkendir. Onun ötesinde bizim sorumluluklarımız var, insani sorumluklarımız, komşuluk sorumluklarımız var. Biz o insanları ölüme itemeyiz, ölüme terk edemeyiz." cevabını verdi.

ABD'nin son 3 yılda PKK/PYD'ye 2 milyar dolar yardım ettiğini söyleyen Soylu, "Bunu orada rahat bırakır mı? Kendi kafasına koyduğu projeyi, kendi kafasına koyduğu oyunu kurmadan, bu insanların rahat bir şekilde kendi ülkelerinde yaşamasını temin etmeye yönelik adımları atmamıza müsaade eder mi?" dedi.

SURİYELİ SEÇMEN SAYISINI AÇIKLADI


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyeli seçmen sayısına ilişkin, "Suriyeli seçmen sayısı şu an 120 bin. 211 bin vatandaş yaptık. Bunun 91 bini, 92 bini çocuk, reşit değil yani. Geri kalanı 120 bini de 60 küsur bini erkek 55 küsur bini kadın bu kadar." bilgisini paylaştı.

Terörle mücadeleye yönelik Soylu, "Vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum, PKK'nın en güçlü destek aldığı zaman dilimi içerisindeyiz şu anda ama en çok onu dumura uğrattığımız ve mağlup ettiğimiz zaman dilimi içerisindeyiz. Ben inanıyorum ki, 29 Ekim 2023'te içeride hiçbir terörist kırsalda kalmayacak." değerlendirmesini yaptı.

3 yorum yapılmış
  • Ekremelebi
    19 Ağustos 2022 • 13:35
    Hangi hakla Suriyeli lere vatandaşlık veriyorsunuz.
  • Bolu
    19 Ağustos 2022 • 23:21
    Yarap koltuk uğruna ülkeyi satanlardan hesap sor
  • EDASU
    20 Ağustos 2022 • 04:14
    ÜLKEMİZDE BİR YEK SURİYELİ VE DİĞER MÜLTECİLERİ GÖRMEK İSTİYORUM
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.