VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GÜNER VE AYDIN BÜYÜK SANAYİ SİTESİ ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

19 Ağustos 2022

.......................................

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ile Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) tarafından imzalanan protokol kapsamında ‘Bolu Büyük Sanayi Sitesi Projesi’nin yapım süreci devam ediyor.AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner ile AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, şantiyeyi ziyaret ederek çalışmalara ilişkin firma yetkililerinden bilgi aldı.

TOKİ tarafından son çıkılan ihaleyi kazanan yüklenici firma, 26 Mayıs itibariyle projenin kalan kısmı için çalışmalarına başladı. AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner ile AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, şantiyeyi ziyaret ederek çalışmalara ilişkin firma yetkililerinden bilgi aldı.

“600 GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK”

Proje alanında yapılan inceleme ve bilgi alışverişinin ardından açıklamalarda bulunan Bolu Milletvekili Arzu Aydın, “Büyük Sanayi Sitesi Projesi’nin hem sanayi esnafımız hem de kentimiz adına tarihi nitelikte bir proje olduğunu biliyoruz. Bolu’da büyük bir heyecan uyandıran bu fikir ilk ortaya atıldığında milletvekili olan Malum Şahıs karşı çıkmış sanayi esnafımızı yalan yanlış bilgilerle caydırmaya çalışmıştı. Bu şahsın tüm karşı  çıkmalarına rağmen TOKİ tarafından başlatılan projede belli bir aşamaya gelinmiş ardından işin kalan kısımları için yeni bir ihaleye çıkılmıştı. İhaleyi kazanan firmamız ise şuan son sürat çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah 600 gün sonra burayı tamamlayarak işi teslim edecek” ifadelerini kullandı.

“BOLU BELEDİYESİ  YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMİYOR”

Milletvekili Aydın, “Bolu Belediyesi, Bolu Büyük Sanayi Sitesi Projesi Protokolü’ndeki yükümlülüklerini yerine getirmeyerek projenin ilerlemesine engel oluyor. TOKİ de protokole binaen söz verilen yükümlülüklerini yerine getirmesi ve yasal süre olan 15 Ağustos’a kadar cevap vermesi gerektiğini , aksi takdirde ‘Bolu Belediyesi’nin yükümlülüklerini yerine getirmediği’ sonucunun ortaya çıkacağına ilişkin bir yazıyı Bolu Belediyesi’ne gönderiyor. Ancak  bu yazıya hiçbir şekilde dönüş yapılmıyor. Bu aşamaya kadar TOKİ’nin yürüttüğü hizmet malum şahsın engellemelerine rağmen durmaz Devletimiz bu işin de üstesinden rahatlıkla gelir. Herkesin içi rahat olsun TOKİ Bolu Belediyesi’nin yapmadığı işi de tamamlar mağduriyeti giderir ” şeklinde konuştu.

“VİZYONU SADECE KAVŞAK YAPMAK”

AK Parti İl Başkanı Suat Güner ise “Vizyonu sadece kavşak yapmak olan, onu da 3-5 tekrarda yapan Tanju Özcan’dan, kentimizin geleceği açısından büyük önem arz eden Bolu Büyük Sanayi Sitesi Projesi’ni anlamayı beklemek hayal olurdu. Kendine yakışanı yaparak yükümlülüklerini yerine getirmedi. Hiç kimse merak etmesin TOKİ, yeni bir ihale ile bu süreci de tamamlayarak projeyi neticelendirir. Biz hizmet üretiyoruz, onlar yalan ve laf üretiyor. Feraset sahibi milletimiz bunu görüyor” açıklamalarında bulundu.

“988 ADET DÜKKAN VE 7 BÖLGEDEN OLUŞUYOR”

520 dönüm üzerine kurulan proje alanında 5 tipte 988 adet dükkan bulunuyor. Oto Grubu, Tekstilci, Demirci, Elektrikçi, Mobilyacı, PVC Camcı, Gıdacı, Hırdavatçı ve Galerici olmak üzere 9 ana sektör temsilcileri ve ticari birimler ile büfeler projede yer alıyor. 856 adet imalat birimi, 59 adet galerici birimi, 52 adet ticaret birimi ve 21 adet büfe birimi ile birlikte toplamda 988 adet dükkan bulunuyor. Ayrıca proje alanında 5 bin 067 araçlık otopark alanı düzenlenmiş olup ek olarak dini tesis, itfaiye alanı, sağlık tesisleri alanı, yönetim tesisleri alanı, sosyal tesisler alanı ve spor tesisleri alanı olarak belirlenen 7 bölge de projede yer alıyor. 547 milyon lira ile ihaleyi kazanan firma 15.01.2024 tarihi itibariyle çalışmalarını tamamlayıp işi teslim etmeyi planlıyor.

5 yorum yapılmış
  • EDASU
    19 Ağustos 2022 • 08:03
    Dar gelirlilere TOKİ yapılacaktı ne olduuu
  • Vatanda
    19 Ağustos 2022 • 08:47
    Malum şahıs Başkan kadar sizde vizyon yok.çünkü siz 600 ay sonra açılışta yoksunuz.şurda 9.-10 ayınızın kaldığını bile göremiyorsunuz
  • RIZA
    20 Ağustos 2022 • 08:39
    SİZİN VİZYONUNUZ NEDİR ACABA... LAF KALABALIĞIMIDIR
  • Batandas
    20 Ağustos 2022 • 17:31
    Tanju başkan adam adam aynen devam
  • ErsanTrk
    22 Ağustos 2022 • 02:53
    Ülkeye Suriyelileri Afganlıları Doldurdunuz. Sizin vizyonunuzuda gördük. AKP Mahvetti Ülkeyi.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.