VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YUVA KÖYÜNDEKİ SON VAKA TABLOSU AÇIKLANDI

9 Ağustos 2022

.................................................

Bolu’da Yuva köyünde içtikleri sulardan zehirlenen vatandaşların son durumuna ilişkin Bolu Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 8’i yoğun bakım ünitelerinde olmak üzere 26 kişinin hastanelerde tedavileri sürüyor.

Yuva köyünde Kurban bayramında başlayan zehirlenme vakalarının ardından 141 kişi kanlı ishal ve mide bulantısı şikayetiyle hastanelere başvurdu. Bolu Valiliği günlerdir Yuva köyündeki vaka sayılarına ilişkin açıklama yapmazken bugün son vaka tablosuna ilişkin veriler kamuoyu ile paylaşıldı. Bolu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 18 kişinin servislerde, 8 kişide yoğun bakım ünitesinde olmak üzere 26 kişinin hastanelerdeki tedavilerinin devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, aradan geçen bir aya rağmen kanlı ishal şikayetiyle hastaneye başvuran kişiyle ilgili olarak ise, “Son bir haftada sağlık kuruluşlarımıza; karın ağrısı şikayetiyle başvuran 1 vatandaşımızın bu hastalıkla ilgisinin olmadığı belirlenmiş, kanlı ishal şikayetiyle başvuran 1 vatandaşımızın ise yapılan araştırmalar neticesinde şebeke suyunu değil, evinin bahçesindeki kayıt dışı artezyen suyunu kullandığını ifade etmesi üzerine ilgili kuyudan numuneler alınmıştır. Hastalık sebebinin bu suya bağlı olup olmadığı hakkında tetkikler yapılmaktadır.” denildi.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.