VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YUVA KÖYÜNÜ HASTANELİK EDEN İŞTE O TEHLİKELİ BAKTERİ

9 Ağustos 2022

..................................................

Bolu merkeze bağlı Yuva köyünde bir kişinin ölümüne neden olan, yüzün üzerinde kişiyi hastanelik eden ve bazı vatandaşların hala yoğun bakımda tedavi görmesine neden olan bakterinin ‘Escherichia coli 157:H7’  olduğu iddia edildi.

Yuva köyünde Bolu Valiliği tarafından geçtiğimiz haftalarda açıklanan son verilere göre 141 kişi içtikleri sudan zehirlenerek hastanelere başvurdu. Zehirlenme olaylarının başlamasının ardından bir kişi yaşamını yitirirken birçok kişide bir aydır farklı kentlerdeki hastanelerin yoğun bakım ünitelerindeki tedavileri sürüyor.

Son verilere göre 141 kişiyi hastanelik eden zehirlenmelere ‘Escherichia coli 157:H7’ isimli bakterinin neden olduğu iddia edildi. Koli basil tabir edilen E. coli bakterisinin en zararlı tipi sayılan bu bakterinin bir gıda zehirlenmesi etmeni olup hemorajik kolit denen hastalığa neden olduğu öğrenildi. Bakterinin ayrıca kişiden kişiye dokunma yoluyla, pastörize edilmemiş süt içmekle, bakterinin karıştığı suyla sulanmış sebze veya meyvelerin yenmesiyle, böyle suda yüzmek veya onu içmek yoluyla da bulaştığı öğrenildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.