VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SAĞLIK EKİPLERİ YİNE O KÖYDE

8 Ağustos 2022

.................................................

HABER / BÜLENT VELİOĞLU – MUTLU YUCA

Bolu’da Yuva köyünde sudan kaynaklı olduğu açıklanan zehirlenme vakalarının alınan tüm tedbirlere rağmen hala yeni kişilerin aynı belirtilerle hastalanmasının ardından İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri köye gelerek sulardan numune alarak vatandaşlara hijyen uyarısı yaptı.

Yuva köyünde içtikleri sulardan vatandaşların zehirlenmesinin ardından köyün kullandığı su deposu tamamen temizlenip ekipler tarafından dezenfekte edilirken borularda yenilendi. Köydeki vatandaşların içmek için hazır su kullanmasına rağmen hala kanlı ishal, mide bulantısı gibi şikayetleri olan kişilere rastlanması nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri köye akın etti. Aralarında İl Sağlık Müdür Yardımcısı ile Toplum Sağlığı Müdürlüğü ekiplerinden oluşan yaklaşık 25 kişi incelemelerde bulunmak üzere köye geldiler. Ekipler köydeki sulardan numune alırken vatandaşlara da hijyen uyarılarının yazılı olduğu broşürler dağıttılar.

  • SAĞLIK EKİPLERİ YİNE O KÖYDE
  • SAĞLIK EKİPLERİ YİNE O KÖYDE
  • SAĞLIK EKİPLERİ YİNE O KÖYDE
3 yorum yapılmış
  • YasinPAZARCI
    8 Ağustos 2022 • 10:20
    demekki sudan değilmiş
  • DuranKaraka
    8 Ağustos 2022 • 15:49
    Biraz araştırdım dizanteri belirtilerine de uyuyor. Doktorlarımız ne dedi bakamadım ancak sadece su değil yiyeceklerinde dikkate alınması gerekiyor ve kovid te olduğu gibi fiziksel temas ta sebep olabiliyormuş. Dolayısı ile el ve çevre hijyeni de sebep olabiliyormuş.
  • DURUMCDD
    9 Ağustos 2022 • 03:05
    EVLERDE GÜNLERDİR SU YOK NE HİJYENİNDEN BAHSEDİYORSUNUZ...???BAYRAMDAN BU YANA HASTANEDE YATAN ÇOCUKLAR VAR VE TÜM EKİPLER KURULUŞLAR GELMESİNE RAĞMEN NEDEN OLDUĞU BELLİ BİLE DEĞİL... SORUMLULARI EN KISA ZAMANDA TESPİT EDİLMELİ.... VE BİR AN EVVEL ÇÖZÜME ULAŞTIRILIR İNŞALLAH İLK VURDUĞU ÇOCUKLAR ÇOK AĞIR GEÇİRİYORLAR
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.