VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KABUS HORTLADI

8 Ağustos 2022

....................................................

HABER / BÜLENT VELİOĞLU -  MUTLU YUCA

Bolu’nun Yuva köyünde Kurban bayramında zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan ve aynı belirtileri gösteren kişi sayısının hala artması büyük korku yarattı. Zehirlenme şüphesiyle iki çocuk entübe olurken bugün 17 yaşındaki bir kişi de daha kanlı ishal görüldü.

Bolu merkeze bağlı Yuva köyünde Kurban bayramında birçok kişi kanlı ishal, mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Vaka sayılarının artmaya başlamasıyla birlikte Bolu Valiliğinden yapılan son açıklamaya göre 141 kişi hastanelere başvurdu. Valilik tarafından vaka sayıları açıklanmazken köyde aynı belirtileri gösteren ve yoğun bakım ünitesinde hala tedavileri devam eden kişilerin olması mahalle halkında tedirginlik yarattı. Köyde zehirlenme şüphesiyle hastaneye sevk edilen ve Ankara ile Bursa’da tedavi altına alınan iki genç entübe edildi. Köyde ekipler tarafından alınan tüm tedbirlere rağmen 17 yaşındaki bir genç kızda bugün kanlı ishal belirtilerinin görülmesi köydeki korkuyu artırdı.

HİÇ SU İÇMEDİM AMA BENDE DÜN HASTALANDIM

Kanlı ishal şikayeti görülen köylülerden 17 yaşındaki Cansu Arslan, “Benim kardeşim de hasta. Kanlı ishal bende de var. Kardeşimde de vardı. Onda daha çok var. 3 haftadır hastanede. Bende de dün başladı. Su hiç kullanmadım. Sadece hazır su kullandım içmek için. Yalnızca duş almak, diş fırçalamak için falan su kullandım. O da mideye gitmedikçe sıkıntı olmaz demişlerdi. Nasıl hasta olduğumu bilmiyorum.” diye konuştu.

BİRİLERİ BU HASTALIĞIN NEDEN BULAŞTIĞINI SÖYLESİN

Neyin hastalığa yol açtığına ilişkin açıklama yapılmamasına tepki gösteren İsmail Arslan ise şunları söyledi:

“Kardeşimin çocuğu yatıyor hastanede. Kimisi burada hasta. Bizim talebimiz bize neden bulaştığını söylesinler. Suyla banyo yapabilecek miyiz? Bulaşık yıkayabilecek miyiz? Ağaçtan mı korunacağız? Topraktan mı korunacağız? Birisi bir şey söylesin. Kapatsınlar suları da istemiyoruz. Neden bulaştığını bize söylesinler. Kimse bir şey söylemiyor. Bugün biz telefon edince ekipler geldi. Burası biraz hareketlendi. 10 gündür kimse yoktu burada. Yeni vakalar da var. 2 gün önce yeni bir çocuk hastalandı. Başka bir arkadaşımın çocuğu yoğun bakımda yatıyor. Adam buradaki sudan da kullanmıyor. Şebeke suyu da bağlı değil evine. Kendi kuyu suyu var. Şimdi bu çocuk niye hasta oldu? Başka bir arkadaşın çocuğunu entübe ettiler. Bu köydeki hepsi bizim tanıdığımız, komşumuz.”

1 yorum yapılmış
  • Ali
    9 Ağustos 2022 • 03:38
    Rabbim bütün hastalara şifa versin inşaalah en kısa zamanda biter bu illet hastalık
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.