VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MAYMUN ÇİÇEĞİ VAKALARI TÜRKİYE’YE SIÇRADI

2 Ağustos 2022

...........................................

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de şu ana kadar 5 maymun çiçeği vakası tespit edildiğini açıkladı. "4 hasta iyileşti, 1 hasta ise izolasyonda" dedi. Bakan Koca, maymun çiçeği virüsünün Türkiye için salgın riski taşımadığını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısı sonrasında gazetecilerle, Dünya Sağlık Örgütü'nün küresel acil durum ilan ettiği virüsle ilgili son durumu paylaştı. Bakan Koca, "Şu ana kadar ülkemizde 5 maymun çiçeği virüsü hastası tespit edildi. Bu 5 hastaya filyasyon yapıldı ve yakın çevresi izole edildi. 4 hastamız tamamen iyileşti ve taburcu edildi. 1 hastamız ise izolasyonda. Sağlıkları yerinde, hiçbir sorun yok" diye konuştu.

Bakan Koca, maymun çiçeği virüsünün Türkiye için endemi ya da pandemi riski taşımadığını ifade ederek şunları söyledi:

“Koronavirüs salgınında ortaya çıkan ilk varyantlar daha güçlü ve hasar vericiydi. Omicron varyantı ise daha bulaşıcı ancak hastalarda hafif seyrediyor. Hatırlatma dozlarının yapılmasını şiddetle öneriyorum. Ayrıca özellikle ileri yaştaki vatandaşlarımızı mutlaka korumalıyız."

2 yorum yapılmış
  • Yasinbey
    3 Ağustos 2022 • 04:48
    Bu hastalık eşcinsel trans ve diğer sapkın birliktelik lerden başladı...bulaşım riski olmayan bir durum
  • Bnyaminaydn
    4 Ağustos 2022 • 02:39
    ülke ülke özelliğini kayıp etmiş yol geçen hanı, ülkeye kaçak yollarla girenler istanbul da edirne de bazıları yakalanıyor peki bunlar iran,suriye sınır kapılarından ülkemize giriyorlar tesadüf ile istanbulda,edirnede yakalanıyorlar peki buraya kadar geldiler bunu araştıran yok,durum böyle oluncada her türlü arsızlık,hırsızlık yolsuzluk bulaşıcı hastalıktan ülke yakasını silemez.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.