VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’DA ZEHİRLENEN KİŞİ SAYISI HER GEÇEN SAAT ARTIYOR

20 Temmuz 2022

...................................................

Bolu merkeze bağlı Yuva köyünde içtikleri sudan zehirlenen kişilerin sayısı her geçen saat artarken vaka sayısı 71’e yükseldi.

Bolu’nun Çaydurt mevkiinde bulunan Yuva köyünde içtikleri sudan zehirlenerek mide bulantısı, kusma, kanlı ishal şikayetiyle hastaneye başvuran kişilerin sayıları her geçen saat artış göstermeye başladı. Dün akşam saatlerinde 52 olan vaka sayısı 71’e yükseldi.

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, Yuva köyünde bazı çocuklarda ve yetişkinlerde görülen karın ağrısı, ishal ve mide bulantısı şikayetleri nedeniyle inceleme başlatıldığı vurgulanarak, “Olayla ilgili 16 Temmuz'dan itibaren İl Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekibi tarafından Yuva köyünde araştırma başlatılarak su deposu ve şebeke suyundan numune alındı.Şikayetlerin gıda kaynaklı olma ihtimali doğrultusunda Gıda Kontrol ve Laboratuvar Müdürlüğünce gerekli incelemeler sürüyor. İl Özel İdaresi ve İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince gerekli kontrollerin yapılarak klorlama çalışmaları tekrarlandı.Olayla ilgili şikayetlerin geldiği ilk andan itibaren Bolu Valiliği koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü'nce zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvuran tüm vatandaşlar için tetkik, tedavi, takip ve filyasyon çalışmalarının etkin şekilde sürdürüldü. Şu ana kadar Bolu'daki hastanelere zehirlenme şüphesiyle başvuran 71 vatandaştan 36'sının tedavisine devam edilirken 35'i ise taburcu edildi. Sağlık taramasının düzenli olarak sürerken Halk Sağlığı Genel Müdürlüğüne bağlı salgın denetim ekiplerince de Yuva köyünde tahkikat yürütülüyor” denildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.