VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ZEHİRLENEN KİŞİLER İÇİN SU TAŞINIYOR

20 Temmuz 2022

................................

Bolu’da Yuva köyünde içme suyundan zehirlenenlerin sayısı her geçen saat artarken sudan etkilenenlerin sayısı 63’e yükseldi. Belirti gösterip evlerinde olan vatandaşlardan fenalaşanlarda sağlık ekipleri tarafından hastanelere sevk ediliyor. Vatandaşların köydeki suları kullanamaması nedeniyle Bolu Valiliği tarafından vatandaşlara damacanalarla su dağıtılıyor. 

Bolu merkeze 10 kilometre uzaklıkta bulunan D-100 karayolu kenarındaki Yuva köyünde içtikleri sudan zehirlenenlerin sayısı her geçen gün artıyor. İçtikleri sudan etkilenenlerin sayısı 63’e yükselirken hastalardan 31'i taburcu oldu. 7'si yoğun bakımda olmak üzere 32 kişinin daha tedavileri ise devam ediyor. Zehirlenme vakalarının yaşandığı köyde hastalık belirtileri gösteren ve evde tedavileri devam ettiği sırada fenalaşan bazı vatandaşlar sağlık ekipleri tarafından hastanelere sevk edildi. Vatandaşların köydeki suları kullanamaması nedeniyle Bolu Valiliği tarafından vatandaşlara damacanalarla su dağıtılıyor. Sağlık Bakanlığından özel bir ekip ise köyde zehirlenmeye neyin neden olduğunu tespit etmek için geniş çaplı inceleme başlattı.
Çevresindeki 55-60 kişinin zehirlendiğini belirten İsmail Afacan, “ Benim yakın komşularım şu an salgından yatmaktalar. Bir tane şoförümüz var onun durumu ağır. Önce çocuklarda başladı sonrasında yaşlılarda görülmeye başlandı. Yaşlılarda ağır geçirmeye başladı. Daha önce hiç böyle bir şey yaşamadık. Fakat sel sularıyla gelen lağım sularından olabileceğini tahmin ediyoruz. Akşam devletimiz köye içme suyu gönderdi. Üst mahallemizde hiçbir şey yok.” dedi. 
Köy camisinin imamı Zeki Yeşiller ise Cumartesi günü önce çocuklarda salgın başladığını söyleyerek, “Ekipler çalışıyor ama ne olduğunun bilinmemesi tedirgin ediyor. Çocuklarımız için çok üzgünüz. Yaşlı bir teyzemizde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. “ diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.