VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’DA ÇOK SAYIDA ÇOCUK HASTANELİK OLDU

19 Temmuz 2022

..........................................

Bolu’nun Çaydurt mevkiinde bulunan Yuva köyünde 20 çocuk zehirlenme şüphesiyle hastanelere sevk edildi. 9 çocuğun durumunun kritik olduğu yoğun bakımda tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından sulardan incelenmek üzere numuneler alındı.   

HABER / MUTLU YUCA

Bolu merkeze bağlı Çaydurt mevkiindeki Yuva köyünde yaşayan bazı çocuklar Kurban bayramının son gününüde karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Çocuklara hastanelerde yapılan tetkiklerinde bağırsak enfeksiyonu teşhisi konuldu. Aynı şikayetle hastanelere başvuran çocukların sayısının artmasının ardından köyde yaşayan aileler büyük korku yaşadı. 20 çocuk sevk edildikleri hastanelerde tedavi altına alınırken 9 çocuğun durumunun kritik olması nedeniyle yoğun bakımda tedavilerinin sürdüğü ve başka illere sevk edildikleri öğrenildi.Zehirlenme vakalarının her gün arttığı ifade edilirken çocukların içtiği sulardan mı yoksa yedikleri yemeklerden mi zehirlendiklerinin belirlenmesi için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından sulardan incelenmek üzere numuneler alındı.  Ailelerin ihbarı üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de olayla ilgili inceleme başlattı. 

 12 yaşındaki oğlu hastanede tedavi altına alınan Sezgin Aydoğan, "İlk etapta belirtileri şiddetli karın ağrısı, kanlı ishal, akabinde halsizlik gibi şeyler tetikliyor. Biz yaklaşık 2 gün önce geldik. Doktorlarımızın kontrolü sonrasında yatış kararı aldık. Doktorlar kesin bir teşhis koyamıyor. Bağırsak enfeksiyonu ile alakalı olabileceğini söylüyorlar. Tedavi süreci burada devam ediyor. Tam sayısını bilmiyorum ama 10-15’in üzerinde kişide aynı rahatsızlık ve aynı belirtiler var. Yetişkinlerde de duyduklarım oluyor şu anda. Benim çocuğumuzun durumu diğer çocuklara göre bir nebze daha iyi. Ama bu daha iyi seyredecek diye bir şey yok değerler anlık değişiklik gösterebiliyor. Neden olduğu konusunda bir şey diyemiyoruz. Sudan da olabilir. Başka bir şeyden de olabilir araştırılmasının yapıldığı söyleniyor."diye konuştu. Annesi ve kayınvalidesi rahatsız olan Sedat Keskinkılıç ise şunları söyledi:Rahatsız olan annem ve kayınvalidem dün oğlumu götürdüm üniversiteye. Oğlumda bir şey yok. Ama mahallede var. Sayı vermek gerekirse hiç yoksa 8-10 hanede var. Annemin durumu ciddi bayramın dördüncü gününden beri yatıyor. Kayın validem de bugün oldu. onun da yatışını yaptık. Neden olduğunu bilemiyoruz. Annemde var bende yok. Annem harici kimsede yok. Kayınvalidemde yok aynı evde yaşayan diğerlerinde yok. Aynı besinler aynı ortam nedenini bilemiyoruz.".

Haberin sonuna da Sağlık Bakanlığından bir ekibin zehirlenmelerin yaşandığı köye gelerek incelemelerde bulunacağı öğrenildi.

  • BOLU’DA ÇOK SAYIDA ÇOCUK HASTANELİK OLDU
  • BOLU’DA ÇOK SAYIDA ÇOCUK HASTANELİK OLDU
2 yorum yapılmış
  • Kutbettin
    19 Temmuz 2022 • 06:23
    6.gündür bende barsak enfeksiyonunda dahiliye de yatıyorum sonuç belli değil Rabbim kimseye böyle hastalık vermesin
  • Ridvanyuce
    19 Temmuz 2022 • 10:20
    Bu hastalananlar Termal tesise kaçı gitmiş acaba. Bi soran olursa iyi olur. Özellikle bayramda nerdelermis.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.