VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ŞATOLAR İÇİN YENİ KARAR

18 Temmuz 2022

...............................................

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yalnızca Arap müşterilere satışı yapılan ve şatoları andıran mimari yapısıyla gündeme gelen 'Burj Al Babas' projesinin yapımı yılan hikayesine döndü. Yüzlerce lüks villa çürümeye terk edilirken projesinin sahibi olan şirkete haciz işleminin gerçekleştirilmemesi nedeniyle ve borçların ödenmesi için verilen mühlet kararı, 3 ay daha uzatıldı.

Mudurnu'da 2011 yılında yapımına başlanan 732  lüks villa, AVM, otel ve iki kongre merkezinin bulunduğu şato tipindeki villalardan 350 tanesi inşaat çalışmaları sürerken zengin Arap müşterilere satıldı. Arap müşterilerin taksitleri zamanında ödememesi ve şirketin ekonomik olarak yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle 'Burj Al Babas' adlı projenin sahibi Sarot Termal Grup, 2018 yılının Haziran ayında konkordato için başvurdu. İstanbul 3'üncü Ticaret Mahkemesi, 2018'in Eylül ayında Sarot Grup çatısı altındaki 3 şirket hakkında iflas kararı verdi.

Yıllardır şirketin yaşadığı mali sorunlar nedeniyle yapımına devam edilemeyen ve çürümeye terk edilen şato tipi villalar bölge halkının da ilçe mimarisine uymaması nedeniyle tepkisine neden oldu. Yıllardır yaşadığı ekonomik darboğaz nedeniyle projeyi bitiremeyen ve hukuk savaşı veren firmaya 13 Kasım'da 2020'de İstanbul 2'nci Asliye Mahkemesi'nden verilen kararla 1 yıl boyunca haciz işlemi yapılmaması yönünde karar verildi. Daha sonra şirketin satışlarındaki iyi gidiş ve borçların bir kısmının ödenmesi nedeniyle mühlet kararı, 27 Mayıs 2022'ye kadar uzatıldı. Bu sırada şirket, merkezini İstanbul'dan Bolu'ya taşıdı. İstanbul 2'nci Asliye Ticaret Mahkemesi'ndeki davadan feragat eden şirket, 27 Mayıs 2022'de Mudurnu Asliye Hukuk Mahkemesi'ne ek mühlet talebiyle başvuruda bulundu. Şirketin finans durumundaki iyi gidişle yeni konkordato süreci başlamasına onay veren mahkeme, 3 ay daha geçici mühlet verdi. Böylece şirketin borçlarını ödemesi ve satışa devam etmesi için verilen süre, 3 ay daha uzatılmış oldu.

Sarot Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Yerdelen, en kısa sürede yapıların hak sahiplerine teslim edileceğini belirterek, "İnşaatlar devam edecek. Hak sahiplerine 1 sene içinde periyodik olarak yapılar teslim edilecek. Satışlar yapılmaya devam ediyor. Satışlar, Covid ve ekonomideki sıkıntılar nedeniyle yavaşlamıştı. Şimdi satış konusu da toparlanmaya başladı ve iyi gidiyor. İnşallah önümüzdeki günlerde 'Burj Al Babas'ın inşaatı yeniden başlayacak ve en hızlı şekilde satışları yapacağız" dedi

1 yorum yapılmış
  • 14Bolu
    20 Temmuz 2022 • 15:08
    Mudurnu için Ekonomik kalkınma haline gelecek bu proje desdeklenerek hayata geçirilmelidir.. İşsizliğin diz boyu olduğu ülkemizde gelir kaynağı diye düşünüyorum...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.