VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINA KARŞI YEŞİLAY’DA UZMAN EKİP GÖREV BAŞINDA

12 Temmuz 2022

.................................................

HABER / MUTLU YUCA

Bolu Yeşilay Şube Başkanı İsmail Akgül, özellikle çocuk ve gençlerin elinden düşürmediği cep telefonu ve tabletlerin neden olduğu teknoloji bağımlılığına karşı uzman ekiplerin Yeşilay’da danışmanlık hizmeti verdiğini açıklayarak, “Çağımızın hastalığı olan teknoloji bağımlılığı ile ilgili mücadele kapsamında Yeşilay Danışmanlık Merkezimizde 12 yaş üstü bireyler ile birebir olmak kaydıyla, 12 yaş altı bireylerimize ise ise ailelere danışmanlık hizmeti verilmektedir. Profesyonel ekibimiz tarafından bilgilendirme ve psiko sosyal destek ile birlikte uzman yönlendirmeleri ve atölye faaliyetleri ve sosyal etkinlik kursları gerçekleştirilmektedir.” dedi.

Bolu’da yaklaşık 5 yıl Ülkü Ocakları başkanlığı görevinin ardından 2018 yılından bu yana yönetim kurulu  üyesi olduğu Yeşilay’a geçtiğimiz yıl yapılan genel kurulda Şube Başkanı olarak seçilen İsmail Akgül, bağımlılıkla mücadele için ekibiyle birlikte kentteki çalışmalarını sürdürüyor. Gölyüzü Mahallesinde faaliyet gösteren Alo115 irtibat numaralı Yeşilay Danışmanlık Merkezinde iki klinik psikolog, bir sosyal hizmet uzmanı ve bir halkla ilişkiler uzmanı ile birlikte 12 yaş üzeri tüm vatandaşlara ücretsiz olarak psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmeti verildiğini belirten Akgül, “Alkol, madde, kumar, teknoloji ve tütün bağımlılığı ile ilgili vatandaşlarımız ve ailelerinin hiç çekinmeden danışmanlık hizmeti alabildiği kurumumuzda kişisel bilgilerin gizlilik gereği üçüncü şahıs veya kurumlarla paylaşılmamak sureti ile çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Ayrıca Yeşilay formatörlerimiz ve Türkiye Bağımlılıkla Mücadele eğitim programı uygulayıcı eğitmenlerimiz gerek resmi kurumlarımızda gerek özel sektörde tüm bağımlılıklara karşı eğitim seminerleri vermekte olup, şube gönüllülerimiz ve üyelerimizle birlikte stant çalışmaları, broşür dağıtımları ve bilgilendirme toplantıları aktif bir şekilde düzenlenmektedir.  Bunun yanı sıra Yeşilay yapmış olduğu sosyal sorumluluk projeleri, sosyal aktiviteler ve kuruluş aşamasında olan spor kulübümüz ile gençlerde bağımlılığa karşı önleyici ve farkındalık oluşturucu hizmet sunmaya devam etmektedir.” diye konuştu.

YEŞİLAY’A YAPILAN BAĞIŞLAR VERGİDEN DÜŞÜRÜLÜYOR

Akgül,  vatandaşlara Yeşilay’a bağışta bulunabileceklerini ve bağışların vergiden düşürüldüğünü ifade ederek şunları söyledi:

“Türkiye Yeşilay Cemiyetine üyelik ve gönüllükte belirli eğitim programları uygulanmaktadır. Bu programlara katılım sağlayan tüm vatandaşlarımız Yeşilay üyesi ve gönüllüsü olabilirler. Şu an için ilimizde yaklaşık 61 Yeşilay üyesi ve 85 Yeşilay gönüllüsü bulunmaktadır. Son bir yıldır aktif çalışmalarımız vasıtası ile Yeşilay’a olan teveccüh artmış olup vatandaşlarımın yapmış olduğu bağışlar ve katılımları ile bizleri desteklemektedir. Yeşilay Cemiyetine yapılacak olan bağışların vergiden düşürülüyor olması Yeşilay’a yapılacak olan bağışlara olumlu yönde katkı sağlamaktadır. Ayrıca Yeşilay’a destek vermek isteyen hayırsever vatandaşlarımız Türkiye Halkbank Bolu Şubesi TR 7500 0120 0123 3000 1610 0016 iban numaralı hesaba TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ BOLU Şubesi adına bağışta bulunabilirler.”

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINA KARŞI UZMAN EKİPLER GÖREVDE

Özellikle çocuk ve gençlerin elinden düşürmediği cep telefonu ve tabletlerin neden olduğu teknoloji bağımlılığına karşı uzman ekiplerin Yeşilay’da danışmanlık hizmeti verdiğini ifade eden Akgül, “Çağımızın hastalığı olan teknoloji bağımlılığı ile ilgili mücadele kapsamında Yeşilay Danışmanlık Merkezimizde 12 yaş üstü bireyler ile birebir olmak kaydıyla, 12 yaş altı bireylerimize ise ise ailelere danışmanlık hizmeti verilmektedir. Profesyonel ekibimiz tarafından bilgilendirme ve psiko sosyal destek ile birlikte uzman yönlendirmeleri ve atölye faaliyetleri ve sosyal etkinlik kursları gerçekleştirilmektedir. Teknoloji kullanımının yararlı olduğu kullanım tarzları vardır. Çocuk ve ergenler teknolojiyi sağlıklı kullandıkları takdirde doğru bilgiye kolay ulaşım sağlayabilme akademik başarılarını artırabilme sosyal medya ve mobil teknolojiler sayesinde akran eğitimi için güçlü ağ platformları kurabilme görüşlerini ifade etme haklarını talep etme imkanı ve benzer bir çok avantaja sahip olabilirler. Burada aileler ile birlikte oluşturulan güvenli, sorumlu, işlevsel, sınırlı, bilinçli bir kullanım planı oluşturmak ve uygulamak sağlıklı bir teknoloji ilişkisi sağlayabilir. “ diye konuştu.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.