VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AHMET KURT SİYASETE HAZIRLANIYOR

24 Haziran 2022

................................................

HABER / MUTLU YUCA

Bolu’da 18 yıl önce kurduğu Yaman Madencilik şirketi ile kömür sektörüne giren Ahmet Kurt, doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte sektörün bitme noktasına geldiğini açıkladı. Yıllarca sendikal faaliyetlerde bulunan Kurt, önümüzdeki yıl yapılması planlanan genel seçimlerde de siyasete girmek için hazırlık yaptığını vurguladı.

Bolu’da Karamanlı Mahallesinde bulunan Yaman Madencilik firmasını 2004 yılında kuran Ahmet Kurt, 18 yıldır toptan ve perakende kömür satışı yaparak ticaret hayatı sürdürüyor. Doğalgaz kullanımının yaygınlaşması kömür sektörünü vururken yıllık kömür satışları da yüzde 90 oranında azaldı. Kömür sektörünün bitme noktasına geldiğinin altını çizen Kurt, “Şu an sadece köylere ve kömürle çalışan sistemleri olan kümeslere kömür satışı yapıyoruz. Kömürcülük sektörü ticari anlamda bitme noktasına geldi. Artık bu sektörde son zamanlarımızı yaşadığımızı söyleyebilirim. Bir günde 22 tır kömür sattığımız zamanlarımız vardı. Yılda ortalama 18-20 bin ton kömür sattığımız günlerden yılda bin ton kömür sattığımız dönemlere geldik.” diye konuştu.

ZAMLAR NEDENİYLE FİYATLAR BEŞE KATLANDI

Kurt, son dönemde artan maliyetler nedeniyle kömür fiyatlarının beşe katlandığını ifade ederek şunları söyledi:

“Doğalgaz kullanımına başlanılmasıyla birlikte kömür satışları her geçen yıl azalma eğilimine girdi. Son dönemde kömüre gelen yüksek zamlar nedeniyle vatandaşlarında alım gücü azaldı. Kömür alacak vatandaşlar yüksek fiyatlar nedeniyle zorlanır hale geldi. Geçen yıl 30 TL’den sattığımız kömürün torbasını bu yıl 150 TL’den satmak zorunda kaldık, mecbur kaldık.“

SENDİKALARDAKİ EMEKÇİ MÜCADELEMİZİ SİYASETE TAŞIMAK İSTİYORUM

Uzun yıllardır sendikal faaliyetlerin içerisinde yer aldığını kaydeden Kurt, işçinin, memurun, emekçilerin alın teri için verdiği mücadeleyi siyaset sahnesine taşımak istediğini söyledi. Vatanı ve milleti için hizmet etmek istediğinin altını çizen Kurt, “Genel seçimlerin yapılmasına normal koşullarda bir yıl var. Partilerde resmi olarak aday adaylığı başvuruları başlamadı ama ben CHP’den aday adayı olmayı düşünüyorum. Ben yıllarca sendikalarda, sahalarda işçi emekçi kardeşlerimiz için mücadele ettik. Meydanlarda alın teriyle ekmeklerini kazanan kardeşlerimizin emeklerini savunmak için çok çileler çekip bedeller ödedik. Yıllarca vermiş olduğumuz mücadeleyi şimdi de siyaset sahnesine taşımak istiyorum. Vatanım, milletim için çile çeken halkımıza bir nebze de olsa katkı sunabilmek amacıyla aday adaylığı için yola çıkıyorum. CHP’den aday adayı olabileceğimi tüm dostlarıma da söyledim. Bolu’da bulunan siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlere başladım. Bizler o zor koşullarda cebimizden paralar vererek emekçi kardeşlerimizin haklarını savunmak için yollara düştük. Mücadele etmek benim ruhumda var. Ben sadece vatanıma, milletime ve halkıma hizmet etmek istiyorum. “ şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.