VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA SAĞANAK HEYELANA NEDEN OLDU

21 Haziran 2022

.................................................

Bolu’nun Kıbrıscık ilçesinde etkili olan sağanak yağışın ardından yaşanan heyelanın ardından ormanlık alandan kopan yola indi. Bolu-Kıbrıscık karayolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı.

Kıbrıscık ilçesinde üç gündür etkili olan sağanak yağmur sonrası heyelan meydana geldi. Arközü deresi mevkiinde ormanlık alandan kopan kaya parçaları yola indi. Dev kaya parçaları nedeniyle Bolu-Kıbrıscık karayolu ulaşıma kapandı. Yol güzergahı üzerinde kapanan yol nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Yola inen kaya ve toprak parçalarının kaldırılması için ekipler çalışma başlattı.

Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, heyelan nedeniyle çevre yolu yapım işini alan firmayı suçlayarak, “Çevre yolu yapımında müteahhitlerin taş ocağı olarak kullandığı malzemeyi düşüncesizce güvenlik tedbirlerine uymayarak yamaçta bıraktığı Arközü deresi yamaçlarında bıraktığı alanda kayma meydana geldi. Defalarca karayollarına ve ilgili kişilere bunu bildirmenize rağmen müteahhitin arazi temizliğini yapmadan çekip gitmesi sonucu ikinci kayma olayı yaşandı. Tehlikede yaralanan olmadı, bir kazayı daha çok şükür atlatmış olduk. Kıbrıscığımıza geçmiş olsun.” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.