VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YOK BÖYLE TATBİKAT

13 Haziran 2022

...................................................

HABER / MUTLU YUCA

Bolu’da senaryo gereği 5.5 şiddetindeki depremin ardından yanan ve yıkılan binaların altında kalan vatandaşların kurtarma anlarının canlandırıldığı tatbikat nefes kesti. Binada yakınları bulunanlar feryat edenler afet anında görevli  tüm kurumlar tatbikata katılarak arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Bolu’da AFAD İl Müdürlüğünün koordinasyonunda Karacasu beldesinde deprem tatbikatı düzenlendi. Tatbikata Bolu Valisi Erkan Kılıç, daire müdürleri, afetlerde görevli kurumların temsilcileri ile arama kurtarma ekipleri katıldı. Tatbikatta senaryo gereği kentte meydana gelen 5.5 şiddetindeki depremde yıkılan binaların altında kalan vatandaşların kurtarılması, yanan binaların söndürülmesi ve depremzedeler için çadır kentlerin kurulması canlandırıldı. 11 ayrı çalışma grubunda yer alan 350 kişi tatbikattaki arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Deprem anındaki tüm senaryoların sergilendiği tatbikatta yıkılan binanın enkazında kalanların yakınları molozların üzerine çıkarak feryat ettiler. Polis ekiplerinin güçlükle sakinleştirildiği vatandaşlar birbirlerine sarılarak gözyaşı döktüler.

Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yanan binaya müdahale ederken AFAD’a bağlı arama kurtarma ekipleri de yıkılan binanın enkazında yaralılara ulaşmaya çalıştı. Arama kurtarma ekipleri enkazın üzerine çıkarak, ‘Sesimi duyan var mı. Varsa işaret versin’ diyerek bağırdı. Nükleer ve kimyasal sızıntıya karşı da özel kıyafetli ekipler enkazın çevresinde ölçüm yaptılar.

Bolu 2’nci Komando Tugay Komutanlığına bağlı askerlerde deprem alanına gelerek boş alanlara çadırkent kurdular. İletişim için Türk Telekom bölgeye ekip sevk ederken enerji için de SEDAŞ ekipleri tarafından jeneratör bölgeye gönderildi. Tatbikatta afet anında görevli tüm kurumların yapacakları işlerin sergilendiği tatbikat yaralıların kurtarılıp ambulanslarla hastaneye sevk edilmesiyle sona erdi.

  • YOK BÖYLE TATBİKAT
  • YOK BÖYLE TATBİKAT
  • YOK BÖYLE TATBİKAT
  • YOK BÖYLE TATBİKAT
  • YOK BÖYLE TATBİKAT
  • YOK BÖYLE TATBİKAT
  • YOK BÖYLE TATBİKAT
  • YOK BÖYLE TATBİKAT
2 yorum yapılmış
  • YasinPAZARCI
    13 Haziran 2022 • 10:20
    düşünün aynı anda 100 bin bina yıkılacak ve 300 bin bina ağır hasar alacak bu durumda enkazı kaldırmak için kazma dahi bulamayacak insanlar. ne iş makinası ne cihaz.. devlet sistem olarak çökecek ordu mensupları olaya müdahale edecek.. ama oda nafile olacak. tedarik sistemi çöekecek temiz su bulmakta zorlanılacak bu süreç olacak ya bugun ya yarın...
  • BOLUVET374VETERNERKLN
    13 Haziran 2022 • 17:32
    Doğal felaket senaryolarına her an hazırlıklı olmak gekerir.Başarılı,örnek bir çalışma olmuş.Katılan herkesin emeklerine sağlık..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.