VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KİRACILARI SEVİNDİRECEK KARAR

8 Haziran 2022

...............................................

Son dönemde ev sahipleri tarafından uygulanan fahiş fiyat artışlarına karşı yeni düzenleme getirildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılın yüzde 25'ini geçemeyeceğini açıkladı.

Ev sahiplerinin uyguladığı fahiş kira artışlarına karşı hükümet yeni düzenlemeye gitti. Kiracıların yüksek fiyatlar karşısında mağdur olması nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı'yla bir araya gelerek kira artış oranları ve kiralama hükümlerine ilişkin çalışma başlattı. Sona yaklaşılan çalışmalarla ilgili detayları Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıkladı.

Kira artış oranlarına yeni düzenleme getirdiklerini ifade eden Bakan Bozdağ, şunları söyledi:

“Yaptığımız çalışma sonucunda konut kiraları bakımından 1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılının yüzde 25'ini geçmemek koşuluyla yapılacak artışların geçerli olduğuna dair bir geçici hüküm Borçlar Kanunu'na Adalet Komisyonu'nda eklenecek. AK Parti grubu, MHP grubu orada teklif verecek ve oraya eklenecektir. Böylelikle konut kiralarında bir yıl süreyle bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilme imkanı getiriliyor.”

4 yorum yapılmış
  • Emrah
    8 Haziran 2022 • 09:53
    O yüzden ne yapıyorlar kiracıyı çıkartıp 1000 lira ödeyen adamı çıkarıp 3 bin liralık eve geçmek zorunda kalıyo ondan sonra %25ev sahibinin işine gelir
  • Uurbilir
    8 Haziran 2022 • 14:10
    İlk defa doğru karar şu yabancılar olmasa 1000tl lik ev şuan en fazla 500 altıyüz TL enfazla şu aç gözlü Emlakcı ve ev sahipleri aklı başına gelir inşallah yüzde 25 bile çok arkadaşlar.
  • MustafaDEER
    8 Haziran 2022 • 20:08
    Sayın Bozdağ, biz sözleşmeleerimizi TEFE-TÜFE oranı üzerinden zaten yaptık, sizin uyguladığınız artış işi sulandırmadan öte bir şey değil. İsteyen oturmaya devam eder, isteyen daha düşük kiralık evlerde oturur. İstanbul ile diğer illeri aynı kefeye koyamazsınız bu hukuken yanlış. Hukuki sorun yaratır, ayrıca serbest piyasa araştırması ekonomisi var, vatandaşınn hayat standardını olumsuz yönde etkileyen fahiş zamları neden durdırmuyorsunuz? Her işi b
  • MustafaDEER
    13 Haziran 2022 • 16:59
    Tek taraflı hukuk olmaz, adalet sağlanacaksa belli kriterler olması lazım. Örn. İst. 'da 6.000 TL Kira ile Bolu' daki 1.500 TL Kira tutarı aynı kefede ol/a/maz. Kiracı sevinirken mülk sahibi ağlayacakmı? Her Türk Vatandaşı gayrimenkulünü istediği gibi tasarruf etme hakkına sahiptir. Sınırlama hukuken farklı sonuçlar doğurur.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.