VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ARAÇTAN SAVRULDULAR UMKE YETİŞTİ

8 Haziran 2022

.....................................................

Bolu’da UMKE ekiplerinin katıldığı bölge tatbikatında senaryo gereği kazanın ardından yola savrulan 6 tarım işçisinin kurtarıldığı anlar nefes kesti. Gerçeği aratmayan tatbikatta ekipler farklı senaryolara göre tatbikatlar düzenleyecekler.

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Bölge Koordinatörlüğü'ne bağlı Bolu, Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinden oluşan 52 UMKE gönüllüsünün katıldığı 10. Bölge Tatbikatı, Yeniçağa ilçesinde bulunan Yeniçağa Gölü mevkiinde başladı. Üç gün sürecek eğitim tatbikatlarında UMKE ekipleri farklı senaryolara göre kurtarma çalışmaları yapacaklar.

Tatbikatta senaryo gereği, ekipler tarım işçilerini taşıyan aracın kaza yapmasının ardından yola ve yeşil alanlara savrulan 6 yaralıyı kurtarmak için çalışma başlattı. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar daha sonra ambulanslarla bölgeye kurulan Sahra Hastanesi'ne götürülerek tedavileri yapıldı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç’ta İl Sağlık Müdürü Muhammet Emin Demirkol ile birlikte tatbikat programına katılan ekipleri ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Vali Kılıç, “"Allah inşallah bizi afetlere maruz bırakmaz. Afet meydana geldiği zaman en az can ve mal kaybıyla çıkmak önemli. UMKE'de bu kapsamda yaralılarımızın kurtarılması konusunda çok önemli görevler ifa ediyor" dedi.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.