VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TANJU ÖZCAN'DAN KARARA İLK TEPKİ...

19 Mayıs 2022

......................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sığınmacılara yönelik asılan Arapça ve Türkçe afişlerin savcılık kararıyla kaldırılarak hakkında soruşturma açılmasına tepki göstererek, “Artık bu konu hakkında tavrım net. Bu ülke yakında karışacak. Gençlerimizin sorunlarını dile getirmek nefret suçu oluşturuyorsa Türk milletini çok sevmek nefret suçu oluşturuyorsa ben bu nefret suçunu ayrımcılık suçunu işlemeye devam edeceğim.” dedi.

Bolu Belediyesi tarafından kentteki billboardlara asılan ve Arapça olarak sığınmacılara yönelik afiş, bir kişinin şikayetinin ardından Cumhuriyet Savcılığının kararıyla kaldırıldı.

Bilboardların kaldırılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Benim bu konudaki tavrım yıllardır net. Ben milletvekili olduğumda meclis kürsüsünden bunları dile getirdim. Sığınmacı istilası yaşandığını söyledim, kontrolsüz ve sorumsuz şekilde bu sığınmacıları ülkemize aldılar. Sadece Suriyeliler değil dünyanın hemen hemen bütün ülkesinde sığınmacı var. Dolayısıyla bizim yazdığımız metinde de şu ifadeler var. 11 yıl önce misafiriz diye geldiniz 11 yıldır Türkiye halkı Türkiye milleti size kıt kaynaklarıyla yardım ediyor ama artık ülkemizde ekonomik bir buhran yaşanıyor. Bu ekonomik buhranın sebebi de neredeyse nüfusun yüzde yüzde 10’u kadar geçici sığınmacıyı besliyor olmamızdan kaynaklanıyor. Söylediğimiz şu, gençlerimiz işsizdir genç sığınmacılar ailelerimiz açlık sınırının altında yaşıyor. Yatağa aç giren Türk vatandaşı çocuklar var artık. Sizinle paylaşacak ekmeğimiz ve suyumuz kalmadı artık istenmiyorsunuz. Bu misafirlik çok uzadı. Geldiğiniz gibi dönün ülkenize dedim.” diye konuştu.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Başkan Özcan, afişle ilgili hakkında soruşturma başlatıldığını ifade ederek şunları söyledi:

“Hakkımızda muhtemelen Ak Parti milletvekilinin şikayeti üzerine bir soruşturma başlatılmış. Savcılık afişleri toplatma kararı vermiş. Sığınmacılar ülkemizde kalsın sığınmacılara beslemeye devam edelim yenilerini de buraya davet edelim gerekirse onlara da bakalım demek suç olmuyor da dönün ülkenize demek mi suç oluyor. Ben bu tavrımın arkasındayım. Bu konunun Türkiye gündemine gelmesini sağladığım için nasıl geri gönderilecek konusu tartışıldığı için bu konu ben şahsen tarih önünde kötü anılacağımı düşünmüyorum.”

AK PARTİ YÖNETİMİNDEKİLERİN ŞİKAYET ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

AK Partili yöneticilerin kendisi hakkında şikayette bulunduğunu düşündüğünü söyleyen Başkan Özcan, “Milletvekili başta olmak üzere Ak Parti yönetimindeki arkadaşların bu şikayeti yaptığını düşünüyorum. Başından itibaren şunu söylüyorum, çok mu seviyorsunuz gösterin samimiyetinizi, alın evinize bir kaç tane sığınmacı orada bakın. Sayın Cumhurbaşkanı sürekli fikir değiştiriyor bu konuda. Dün ayrı konuşuyor bugün ayrı konuşuyor. Bir göndereceğiz diyor bir göndermeyeceğiz diyor. Diğerlerine de ev sahipliği yapmaya hazırız diyor alsın o zaman sarayda baksın sığınmacılara. Artık bu konu hakkında tavrım net. Bakın bu ülke karışacak yakında. Birileri bana diyor ki bu ülke karışırsa seni sorumlu tutarlar. Perşembenin gelişi çarşambadan belli. Bu insanları  Türk toplumuna karıştırmak mümkün değil. Bu karışıklık zaten bu kafayla yaşanacak. Ben sadece bu günden uyarı görevimi yapıyorum. Yarın bir karışıklık çıkarsa bundan dolayı kimsenin beni suçlaması haddi de değil hakkı da değil. Hala sınırlarımız açık, bu sığınmacı politikasını bu hale getirenler tarih önünde de yargı önünde de hesap verecek”

“NEFRET SUÇUNU İŞLEMEYE DEVAM EDECEĞİM”

Başkan Özcan, nefret suçunu işlemeye devam edeceğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Türk milletinin menfaatini korumaya çalışmak, gençlerimizin sorunlarını dile getirmek nefret suçu oluşturuyorsa Türk milletini çok sevmek nefret suçu oluşturuyorsa ben bu nefret suçunu ayrımcılık suçunu işlemeye devam edeceğim. Sığınmacıları çok seviyorum diyenlerde samimiyetini göstersin evlerine alsın evinde baksın. Şunu yapmayın geçici sığınmacıları göndermek vatandaş olarak sizin göreviniz değil devlet gönderir”

5 yorum yapılmış
  • Adalet
    19 Mayıs 2022 • 15:55
    Sayın Tanju Özcan bilgisayariniz arizalansa akpartiden bileceksiniz.Makamda hizmet edin boyunuzu aşan işlere karışmayın ayrımcılık ve nefret suçu işleyerek dünyayı âyaga kaldıtdiniz , belediye sınırlarıni astiniz
  • Boluludeilim
    20 Mayıs 2022 • 02:06
    gücünüz anca kimsesiz güçsüz fakir gariban Müslümanlara yetiyor değil mi? ülke de o kadar yahudi ermeni rum var onlara tek bnir laf etsene delikanlıysan??? işiniz gücünüz Müslüman Muhacir düşmanlığı. kominist dinsiz ideolojiniz batsın, ALLAH nasıl biliyorsa öyle yapsın seni ve senin gibi Müslüman düşmanlarını. sorsan bende Müslümanım dersin tabi
  • Haydar
    21 Mayıs 2022 • 05:34
    Belediyecilik yapın önce. Örneğin kanal yolunu bitirin. Asfatlardaki çukurları kapatın sokak köpeklerini toplayın ve bakın. Yeşil alanları ve meydanları arttırın şehrin temizliğine özen gösterin
  • Mustafa
    26 Mayıs 2022 • 03:30
    İzzet Baysal Devlet Hst. Blv. Kılıçarslan, 14300 Bolu Merkez/Bolu 40.739130, 31.581338 Yukarıda adres ve koordinatlarını belirttiğim; Kalıcı Konutlara çıkarken Firune Pastanesinin tam önünde ana yolda, 4 metre uzunluğunda 1,5 metre eninde asfalt kazılmış. Aylarladır yama yapılmadı. Acilen yamalanması gerekmektedir. Sayenizde Bolumuz çukurlarla doldu. Çukurları acil kapatalım Başkan.
  • Mustafa
    27 Mayıs 2022 • 02:38
    2- Şehitler Cd. Kültür, 14300 Bolu Merkez/Bolu (40°44'41.7"N 31°36'24.4"E) Bolu İl Özel İdare Önü Ana Yol Boydan kazılmış. Çukur derinleşmiş acil çukura yama. 3- Gölyüzü, D100, 14300 Bolu Merkez/Bolu (40°44'15.0"N 31°37'08.2"E) D100 Ana yolu Köroğlu Sofrasının önündeki kırmızı ışıkta ana yol asfaltı büyük tümsek olarak kabarmış. Araçlar çarpmamak için manevra yapıyor. Kazaya sebebiyet verebilir. Acilen düzeltilmesi.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.