VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İŞE ALINMAK İÇİN TER DÖKTÜLER

13 Mayıs 2022

..................................................

Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Bolu ve Düzce’de görevlendirilecek 180 geçici işçi, Aladağ’da düzenlenen zorlu sınavdan geçti.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Bolu ve Düzce’de istihdam edilecek orman işçisi pozisyonunda 151, itfaiyeci pozisyonunda 10, aşçı pozisyonunda 14, diğer fidanlık işçileri ve bahçıvanlar pozisyonunda 2 ve işletme elektronik bakımcısı pozisyonunda 3 olmak üzere toplamda 180 adet geçici işçi alımı için uygulamalı sınav Aladağ'da başladı. Sınav öncesinde Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk sınava girecek adaylara açıklamalarda bulunarak başarı dileklerinde bulundu.

İlk olarak İŞKUR aracılığıyla ilanda belirtilen unvanlara başvuruda bulunan Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı işyerlerinde istihdam edilecek olan işçi adayları için noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirilerek alınacak işçi sayısının 4 katı kadar asil, yedek ve öncelikli listeler belirlendi.

Noter kura sonrasında asil olarak belirlenen adaylardan evrak kontrolü ile kilo-boy oranı ölçümü sonucu şartları taşıyanlardan uygulamalı sınava katılacakların kesin listesinin tespiti neticesinde Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü Tesisleri Değirmenözü Eğitim Merkezinde başlayan işçi alım sınavlarında, alınacak işçi sayısının 4 katı aday ter dökecek.

Fiziki yeterlilik sınavına katılan işçiler, ellerinde dambılla 100 ve 200 metrelik parkuru belirlenen sürede tamamlamaya çalıştı. Adayların parkur sonucunda elde ettikleri koşu süreleri ise başarı sıralamasını oluşturarak işe alınacak personellerin belirlenmesinde tek faktör olacak. Diğer fidanlık işçileri ve bahçıvanlar, işletme elektronik bakımcısı ve aşçı pozisyonunda istihdam edilecek geçici işçilerin sözlü ve uygulamalı sınavı iki aşamalı olup, birinci aşaması mesleki yeterlilik, ikinci aşaması ise sözlü mülakat şeklinde olacak.

2 yorum yapılmış
  • MustafaUluda
    13 Mayıs 2022 • 17:04
    "Ellerideki dambılla 200 metrelik parkuru belirlenen sürede tamamlayan.." kısmını okuyunca aşçı ve elektrikçi vs. değilde terörle mücadeleye komando seçimi zannettim. Bu sınav türünü bu çocuklara hangi akla hizmet tesbit etmişler.
  • Mustafa
    16 Mayıs 2022 • 03:23
    Rezalet
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.