VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VALİ ÜMİT’TEN BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNE GAZİPAŞA OKULU ÇAĞRISI

9 Mayıs 2022

...............................................

Bolu Belediye Meclis toplantısına ilk kez katılan Bolu Valisi Ahmet Ümit, Gazipaşa Okulu arazisi için meclis üyelerine okulla ilgili kararı tekrar gözden geçirmeleri çağrısında bulundu. Vali Ümit, “Eğitim siyaset üstü bir gerçektir. Eğitimi siyasi hesaplaşma konusu yapmak öncesinde çocuklarımıza, sonrasında öğretmenlerimize sonrasında tüm millete çelme atmaktadır” dedi.

Karaçayır Mahallesinde bulunan Gazipaşa Okulu’nun yıkılarak yerine yeni bir okul yapılmasının geçen ay yapılan belediye meclis toplantısında reddedilmesinin ardından Bolu Valisi Ahmet Ümit, ilk kez belediye meclis toplantısına katıldı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığındaki toplantıya katılan Vali Ümit, belediyenin okul arazisine yapmayı planladığı Kültür Merkezinin de o alana sığabileceğini belirterek, “Eğitim siyaset üstü bir gerçektir. Eğitimi siyasi hesaplaşma konusu yapmak öncesinde çocuklarımıza, sonrasında öğretmenlerimize sonrasında tüm millete çelme atmaktadır. Ortada bir arsa, belediye oraya kültür merkezi yapacak. Arsamız kültür merkezi yapmaya da yetiyor, okul yapmaya da yetiyor. Şu mevcut haliyle bile orada yeni bir okula ihtiyaç olduğu, Gazipaşa’nın da büyüğü bir okula ihtiyaç olduğu çok net.  Kültür Merkezi de sığıyor, okul da sığıyor, niçin olmasın? Tabi sizlerin imzalarıyla, daha doğrusu güzel gönülleriyle, gönüllülük esasına göre tasviplerinizle olacaktır.  O konuyu özellikle hatırlatmak üzere buradayım” diye konuştu.

KARARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ İSTİRHAM EDİYORUM

Belediye meclisinin 25 Nisan tarihinde okulla ilgili aldığı kararın tekrar gözden geçirilmesini isteyen Vali Ümit, şunları söyledi:

“25 Nisan tarihi ile alınmış bir karar var. Bu kararın bir kez daha gözden geçirilmesini ben istirham ediyorum sizden. Yani itiraz değil, öneriyorum sadece. Bir vatandaş olarak öneriyorum ve burada bunun ne kadar önemli olduğunu da dilimin döndüğünce vurgulamak üzere sizin vaktinizi alıyorum. Burası bizim çocuklarımızın geleceğidir. Belediye Meclisinin gerekli kararı vermesiyle beraber Haziran ayı içerisinde okulda çalışmalar başlayacak. 40 milyon liralık yatırım hazır.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.