VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BİR AYDA BOLU NÜFUSU KADAR HASTAYA BAKILIYOR

5 Mayıs 2022

.............................................

HABER / MUTLU YUCA

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. Mehmet Balcı, 2021 yılında kentteki sağlık kuruluşlarında 3.5 milyon kişiye sağlık hizmeti sunulduğunu açıklayarak, “Günlük yaklaşık 10 bin hastamıza poliklinik hizmeti veriliyor. Aylık olarak baktığımızda bu sayı yaklaşık Bolu nüfusuna karşılık gelmektedir.” dedi. 

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. Mehmet Balcı, kentteki sağlık kuruluşlarının çalışmaları, sağlık yatırımları ve sağlık kurumlarında pandemi sonrasındaki hizmetleri Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Bayram gazetesine açıkladı. Bolu’da bulunan  sağlık tesislerinde çevre illerden gelen hastalar nedeniyle yoğunluk yaşandığına dikkat çeken Balcı, “İlimizde bulunan özellikli bölümlerden hematoloji, onkoloji, kardiyoloji, çocuk nöroloji gibi bölümler oldukça fazla hasta potansiyeline sahip. Özellikle Anjiyo ünitesi, Diyaliz Ünitesi, İnme Merkezi, skolyoz ameliyatları gibi oldukça önem arz eden ve özellikli birimler olan bu bölümlerle yüksek kapasite ile hizmet veriliyor. İl genelinde 2021 yılında sağlık tesislerimizde 3,5 milyon kişiye sağlık hizmeti sunuldu. Günlük yaklaşık 10 bin hastamıza poliklinik hizmeti veriliyor. Aylık olarak baktığımızda bu sayı yaklaşık Bolu nüfusuna karşılık gelmektedir” diye konuştu.

RANDEVU KAPASİTESİNİ YÜZDE 50 ARTIRDIK

Balcı, hasta yoğunluğu nedeniyle randevu sistemini yüzde 50 artırdıklarını açıklayarak şunları söyledi:

“İlimize ait Merkezi Hekim Randevu Sistemimizde (MHRS) randevu kapasitesini yüzde 50 oranında arttırdık. Bu yönde oldukça yoğun uğraşlar verdik. Buna rağmen vatandaşlarımızın mağdur olmaması için, MHRS dışında da ayaktan hasta kabulü yapılarak hizmetin aksamaması adına muayeneler tamamlanıyor. İlimizdeki hastanelerimiz dijital hastane olma yolunda da epey başarılı yol kat ettiler. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığımızın hastane kalitesini artırmak üzere tavsiye ve teşvik ettiği bebek dostu, anne dostu gibi sertifikasyon hizmetlerinde de bütün hastanelerimiz bir birleriyle yarışmaktalar. Bu da ilimiz için, sağlık hizmetlerimiz için ve vatandaşlarımız için gurur verici.”

YATAK SAYILARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Bolu’da bulunan hastanelerdeki yatak sayılarının da hasta sayısındaki yoğunluk nedeniyle artırdıklarının altını çizen Balcı, “2015 yılında 8 yatakla hizmete başlayan palyatif bakım ünitelerimizde 2022 yılı itibariyle 15 yatak daha arttırılarak toplam 82 yatağa ulaştık. 2019 yılında 158 olan yoğun bakım yatağımızı,  2022 yılında 211’e çıkarttık. Yoğun bakım yataklarımızın artırılması, kalitesinin yükseltilmesi ve buna bağlı olarak da ilimizde COVID-19 sebebiyle diğer illere sevk olmadı, diğer sağlık konularında da sevklerimiz minimuma indi.” şeklinde konuştu.

PANDEMİ DÖNEMİ DEĞERLENDİRMESİ

Bolu’da sağlık çalışanlarının gece gündüz mesai yaparak zorluklar ve riskler içerisinde başarıyla yürüttüğü pandemi döneminde yapılan çalışmaları da değerlendiren Balcı, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“COVID-19’un başladığı ilk günden itibaren ilimizde sayın valimizin liderliğinde tüm kurumlarımızla iş birliği içinde sağlıkçılar olarak elimizden geleni yapmaya çalıştık. Çünkü insanlık tarihinde bu kadar küresel sonuçları olan bir pandemi ile ilk kez karşılaştık. Pandemi sürecinde hızlıca yoğun bakım organizasyonları yaptık ve sayın milletvekillerimizin desteği ile kalıcı yoğun bakımlarımız ilimize kazandırıldı. Pandemi dönemine rağmen 53 yoğun bakım yatağı artırılarak toplam yoğun bakım yatak sayımızı 211’e çıkarttık. Yoğun bakımlardaki kullanılacak tıbbi cihazları da ilimizde başta İzzet Baysal Vakfı olmak üzere değerli iş insanlarımız hızlıca tamamladılar. Tüm Bolu’nun kenetlenerek başarıya ulaştırdığı bir süreç oldu. Pandemi devam ederken hastanelerimiz ve ekiplerimiz, sadece salgın ile savaşmadı. Aynı zamanda cana can katmak için de üstün gayret içindeydiler. Organ Bağışı ile ilimizdeki bir canın, 5 kişiye hayat verdiği başarılı bir nakil işlemi gerçekleşti.  Bu süreçte birçok sağlık çalışanımız COVID’e yakalandı, hastalığı ağır atlattı. Buna rağmen sağlık ordumuz, ilimizde fedakarca hizmetten ödün vermedi. Aşı sürecini de tüm vatandaşlarımızla beraber verimli bir şekilde yürüttük. Sayın valimizin çalışmaları yakın takibi ve talimatları ile köy köy, ev ev aşı hizmeti verdik. “

BOLU’DA SAĞLIK YATIRIMLARI

Bolu’daki yeni sağlık yatırımlarını da anlatan Balcı, “Sağlık Bakanlığımızın ilimize yaptığı yatırımlardan olan Mudurnu İlçe Devlet Hastanesi tamamlandı. Diyaliz hizmeti de verilecek olan hastanemiz, Haziran ayında hizmete başlaması planlanıyor. Aynı zamanda Seben ve Kıbrıscık’da hastanelerimiz yapılmaya devam ediyor. Fizik Tedavi hastanemiz için yapım ihalesine Mayıs ayında çıkılıyor. Yeniçağa 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu tamamlandı. Ayrıca şu an il merkezi ve ilçelerimizde 6 adet Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Hekimliği binası proje aşamasında. Ayrıca Sağlıklı Hayat Merkezinin de yapımına başlanılmasını planlıyoruz. Tüm bu yatırımların yanı sıra ilimizde 250 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Projesi için çalışmalarımız devam ediyor.  Her zaman teşkilatımıza güvenen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya ve Bakanlık Merkez Teşkilatımıza, Milletvekillerimiz Sayın Arzu Aydın’a ve Sayın Fehmi Küpçü’ye verdikleri destek için teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.

2 yorum yapılmış
  • YETERRR
    5 Mayıs 2022 • 14:15
    BOLU HALKI OLARAK BİZ RANDEVU BULAMIYORUZ ! DOKTORLAR DOĞRU DÜRÜST HALKA HİZMET EDEMİYOR! BU YOĞUNLUKTA BİNLERCE İNSAN MUAYENE SIRASI BEKLERKEN DOKTORLAR TAM TEŞEKKÜL TEST MUAYENE YAPIP HASTA İYİLEŞTİREMEZ! DERHAL EK TEDBİRLER ALINMALI ! BOLU ŞEHİR HASTANESİ ÇALIŞMALARINA BAŞLANILMALI!
  • Adalet
    11 Mayıs 2022 • 02:42
    Bolu ya hangi hizmet yapılsa kucumsenir kimse halka hizmet hakka hizmet anlayışında değil Bundan 30 40 yıl önce hastaneler nasıldı şimdi Türkiye ortalamasına göre maşallah ve Elhamdülillah çok çok iyi
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.