VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’YU GASTRONOMİ KENTİ YAPMA HAYALİMİZ VAR

3 Mayıs 2022

...............................................................................................................

HABER / MUTLU YUCA

Bolu Belediyesinin kentin kuzeyinde ve güneyinde vatandaşların hizmetine sunduğu sosyal tesisler kaliteli ve ucuz fiyatıyla dikkat çekiyor. Bolu Belediyesi genel koordinatörü Tahsin Mert Karagöz, Masal park sosyal tesisinde çayın 2 TL’den, Karaçayır sosyal tesisinde ise bir adet kıymalı pidenin ise 27 TL’den vatandaşlara sunulduğunu belirterek Bolu halkına en ucuz ve kaliteli hizmeti sunmak için çalıştıklarını vurguladı.

Bolu Belediyesi Genel Koordinatörü Tahsin Mert Karagöz, sorumluluk alanındaki belediye ekmek fırını ile sosyal tesislerin çalışmalarını Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Bayram gazetesine anlattı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın göreve gelmeden önce belediyeye ait halk ekmek fırınının alt işletmeci tarafından çalıştırıldığını ifade eden Karagöz, “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın talimatıyla halk ekmek fırını belediye bünyesine geçti. Bolu halkına en kaliteli pide ve ekmeği vermeye çalışıyoruz. Başta un olmak üzere tüm malların fiyatlarında büyük bir artış oldu. Kasım ayında ekmek fırını bize geçtiğinde bir çuval un 180 TL civarındaydı bugün ise 450-500 TL civarında. Fırın ekipman olarak yetersizdi ve biz yeniden inşa ettik. Ekmek fırınımızda günlük 22 bin ekmek üretilebilecek kapasiteye sahibiz. Fırıncılar odası Ramazan ayından ekmek ve pide fiyatlarını belirledi. 330 gram ramazan pidesinin fiyatı 6 TL olarak belirlendi. Biz ise Başkan Özcan’ın talimatıyla pideyi 4.5 TL’den sattık. Vatandaşlarımızdan mutluluk verici geri dönüşler sağlandı. Ekmek fiyatlarında da güncelleye gidildi. Bolu’da ekmek 3 TL’den satılırken tüm maliyetlere rağmen biz Belediye Halk Ekmek Fırınından 2.5 TL’ye vatandaşlarımıza satıyoruz.” dedi.

MASAL PARKTA ÇAY 2 TL

Karagöz, belediye bünyesine geçen Masal Park’ın ailelerin çocukları ile birlikte gelip hem eğlenip hem de ucuz fiyatla kaliteli hizmet alabilecekleri bir yer haline dönüştürdüklerini söyleyerek açıklamalarına şöyle devam etti:

“Halk ekmek fırınımıza iki tane daha işletme dahil oldu. Masal park ve Karaçayır Sosyal Tesislerimiz. Masal Park daha önce Bolu’ya kazandırılmış ve alt işletme tarafından kullanılan bir parktı. Başkan Özcan, bu parkın daha kullanışlı hale getirilmesi için sosyal tesis eksikliğini gidermek için Bolu’ya iki tane tesis kazandırdı. Biri kentin kuzeyinde biri ise güneyinde. Bolu’da yada Türkiye’nin her yerinde ünlü fast food markalarına gittiğinizde en düşük menü 58 TL. Masal parkta ise aynı menü 20 TL. Piyasaya baktığımızda çaylar kafelerde en düşük 8 TL. Masal parkta ise 2 TL. Bu, Bolu için büyük bir kazanımdır.”

BOLU’YU GASTRONOMİ KENTİ YAPMA HAYALİMİZ VAR

Karaçayır Mahallesinde bulunan Park Restoranında sosyal tesis olarak belediye bünyesine geçtiğini ifade eden Karagöz, “Ramazan ayının ilk günü tesisi açarak çalışmaya başladık. Buradaki fiyatlarda piyasa fiyatlarına göre daha düşük. Piyasada bir kıymalı pide 33-35 TL civarındayken aynı gramajda biz 27 TL’ye vatandaşlarımıza sunuyoruz. Izgara ve alakart çeşitlerimizi de gayet ucuz fiyatlarla vatandaşlarımıza sunuyoruz. Biz burayı alırken Bolu’yu gastronomi kenti yapma hayalimiz vardı. Burası bunun ilk adımı bununla ilgili çalışmalar ve projeler sürüyor. Burada yöresel ürünleri de menümüze eklemek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

11 yorum yapılmış
  • serkankavi
    3 Mayıs 2022 • 18:23
    önce işçinizin kadrolu kadrosuz yüzünü güldürün
  • Hakan
    3 Mayıs 2022 • 09:57
    Mengen'de aşçılık okulu var diye şehri de muazzam bir gastronomi kentymiş gibi pazarlamayı bırakın artık. Yemek kültürü olmayan yere gastronomi şehri ünvanını ancak yandaşlık anlayışı verir. Uluslararası hiçbir kuruluş tarafından gastronomi şehri ünvanı alamaz bu şehir
  • TURST
    3 Mayıs 2022 • 10:18
    harika çok güzel vatandaş faydalansın
  • Hoppa
    3 Mayıs 2022 • 12:05
    Vay be 2 TL'ye çay içmeye sosyal tesise gidelim 7 liradan 14 TL gidiş dönüş çay 2 TL eşittir 16 TL helal olsun
  • Serkan
    3 Mayıs 2022 • 23:03
    Syn Mert örnek veriyorsun çay 2 tl diğer cafelerde 8 tl diye belediye esnaflığa başlamış belediyenin kira aldığı cafelerde benim bildiğim kiralar 48000 -50000 civarında bu adamlar çayı 2 tl ye nasıl verebilir
  • ALA
    4 Mayıs 2022 • 00:54
    Vay be diyen kisi, gitme iste ayağına getirsinler, maliyeti düşür.
  • KrolununTorunu
    4 Mayıs 2022 • 05:58
    Masal Park gerek sunumu, gerek hizmeti gerek fiyatları ve doğası ile gerçekten çok güzel.Tüm ilgililere teşekkür ediyorum.
  • Mengenli
    4 Mayıs 2022 • 07:53
    İki sosyal tesis açmakla gastronomi merkezi olunmaz. Bunun bir alt yapısı ve tarihi geçmişi olması gerekir. Normalinde, sosyal tesislerde çayın 1,5 TL. lahmacun 8 TL. Pidenin en fazla 15 TL. olması gerekir. Valiliğin Mengenin Gastronomi merkezi olması için çalışmalara hız vermesi gerekir.
  • Sakaryal
    4 Mayıs 2022 • 12:27
    Arkadaş bu Bolu nun iyi aşçılarının hepsi mi boludan kaçmış. Bir tane doğru düzgün hazırlanmış, pişirilmiş lezzetli yemek yiyemedik. Nerde bu aşçılar?
  • Yabanc
    4 Mayıs 2022 • 14:37
    Bolu un yemek kültürü aşçısı kadar yok. Doğrudüzgün lokanta yok boluya ilk geldim lokanta ara mevcut lokantalarda yemekler yenecek gibi değil. En basiti kıymalı pide VE çeşitlerini yapamıyorlar. Şimdi diyeceksiniz bolunun şu yemekleri var şimdilik gençlik bile bilmiyor onları. Kısacası gastronomi kentini unutun. Kusurabakmayın.
  • Gariban
    7 Mayıs 2022 • 04:28
    Hersey cük oldu bu abiyi ne zaman harcar Tanju bey
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.