VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HİSAR TEPESİNE İLK KAZMA VURULUYOR

3 Mayıs 2022

..............................................................................................................

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Hisar tepesine kafeterya yapmak istediğini açıklayarak, “Bolu Belediye Başkanı malum şahıs zaten her yeri kafeteryaya çevirdi. Sanki Bolu’da kafeterya eksiği varmış gibi birde Hisar tepesinin oraya da kafeterya yapmak istemesi akla mantığa sığar bir proje değildir.” dedi.

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, ilimiz kamuoyunun yakından takip ettiği Hisar Tepesi, Millet Bahçesi projeleri ve Sarıalan Yaylasında gündeme gelen rant iddiaları konularında Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Bayram gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile kendisini karşı karşıya getiren Hisar Tepesi projesine ilişkin son gelişmeleri açıklayan Aydın, “Bolu turizm kenti olma yolunda ilerleyen bir şehirdir. Doğal olarak bizimde buna yönelik çalışmalarımız var. Hisar tepesi de Bolu’nun tarih turizmi açısından önemli yerlerinden bir tanesidir. Hisar Tepesi, Atatürk lisesi mezunu olduğum için benim maneviyatım da yüksek bir yerdir. Hisar Tepesi projesi eski Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz zamanında başladı. Geçtiğimiz Mart ayında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Özgül Yavuz Bolu’ya geldi ve Hisar Tepesi’nde incelemelerde bulundu. Bu incelemeler sonucunda buranın ilk olarak temizlenmesine ve toprak dolgusunun yapılmasına karar verildi.  Çünkü burada yapılacak proje etap etap ilerlemek zorunda olduğumuz bir yer. Öncelikle dediğim gibi burasının temizlenerek, tarihi ortaya çıkarılacak ve gerekli ışıklandırmayla da bir düzenleme yapılarak açık hava müzesi haline dönüştürmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

BAYRAMDAN HEMEN SONRA ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Ramazan bayramının ardından Hisar Tepesi projesine başlanılacağını ifade eden Aydın, şunları söyledi:

“Ramazan Bayramının hemen ardından Hisar tepesine temizleme çalışmalarıyla ilgili bir ekip gelecek ve çalışmalara başlayacak. Bizde Hisar Tepesi projesi 1 diye de tabelamızı asacağız. Bununla ilgili yazımızı da Kültür Bakanlığımıza yazdık. Daha sonra da diğer projelerle ilgili de çalışmalarımızı yapma hevesi, hayali ve idealimiz var. Bolu’ya katma değeri olacak bir proje üretmeye çalışıyoruz”

“TARİHİ BİR YERE KAFETERYA AÇILMASINA İZİN VEREMEZDİK”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın hazırlamış olduğu projeye neden onay vermediklerini de anlatan Aydın, “Bolu’nun doğal turizmini coğrafyası gereği kendi kendine turiste pazarlayabiliyorsunuz. Burada bizim için önemli olan kent merkezinde olan tarihimizi gün yüzüne çıkararak turistlere pazarlayabilmektir. Yani Bolu Belediye Başkanı malum şahıs zaten her yeri kafeteryaya çevirdi. Sanki Bolu’da kafeterya eksiği varmış gibi birde Hisar tepesinin oraya da kafeterya yapmak istemesi akla mantığa sığar bir proje değildir. Ayrıca hem bize dedikleri gibi yaptıkları proje geçici değil, düpedüz kalıcı bir projedir. Böylesi tarihi bir yere bu projenin yapılmasına izin verilmesi mümkün değildir” şeklinde konuştu.

 “MİLLET BAHÇESİ ZAMANINDA BOLU HALKININ HİZMETİNE SUNULACAK”

Bolu’da merakla beklenen Millet Bahçesi’nin de son durumu hakkında açıklamalarda bulunan Aydın, “ Millet Bahçesi projesi de tüm hızıyla devam ediyor. Burası tam zamanında tamamlanacaktır. Ayrıca burası ile ilgili bizimde ekstra Bolu halkının faydalanabileceği güzel bir projemiz de olacak. Bununla ilgili de gerek Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve Bakan Yardımcımızla gerekli görüşmelerimizi gerçekleştirdik. En kısa sürede bunu güzide vatandaşlarımızla paylaşacağız” ifadelerine yer verdi.

“MAĞDURİYETLER ÜZERİNDEN SİYASET ÜRETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Bolu Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Master Planı ile yaylalarının ranta kurban edileceğine ilişkin iddialara da cevap veren Aydın, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Gerçekten Bolu’yu sevmiyor, yaşamıyorsanız ve eğer dualarınız da ben Bolu için hizmet edeyim bana bu gücü ver Allah’ım diyemiyorsanız işte ancak mağduriyetler üzerinden siyaset üretmeye çalışırsınız. Yaylalar hukuki bir düzenlemesi olmadığı için bir sorun. Ama bu sorunu yaratan yine yasal düzenleme yapmışken Anayasa Mahkemesine götürüp iptal ettiren CHP’dir. Tam yönetmelik yapılırken, vatandaşın aleyhine olan bir uygulamayı yine sırf siyaset uğruna hayata geçiren bir zihniyetin yereldeki temsilcileri şu anda mağduriyetler üzerinden siyaset üretmeye çalışıyorlar. Bolu’nun menfaatine olan hiçbir şeyi görmüyorlar.”

TURİST GETİREBİLECEK PLANA ÇOMAK SOKUYORLAR

Aydın, Bolu Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Master Planının Bolu’nun en önemli turist getirebilecek bir projesi olduğuna dikkat çekerek, “Kendileri durumu çok iyi biliyorlar. Vali beyle de durumu görüştük.  Şu an Sarıalan Yaylasında ihaleye çıkılan kısım lekeleme çalışmasıdır. Lekeme çalışması da teknik olarak nerede ne olacağıyla ilgili yerlerin tespiti ile ilgili uygulama çalışması yapılacak. Yani Bolu Belediyesinin biyolojik gölet deyip Atatürk Orman Parkındaki etrafını taşlarla örüp, mavi çuvallarla kapatmayacağız. Lekeme çalışmasını kimseden gizlediğimiz filan yok biz bunu vatandaşlarımızla da paylaşırız. Dolayısıyla lekeme çalışmasının ancak yapılabilecek bir yerde neyin rantı, kime ranttan bahsediyoruz. Hayatlarını böyle küçük polemikler, sıkışmış siyasi algılar üzerine kurgulayan zihniyet, Bolu’nun en önemli turist getirebilecek planına da nereden çomak sokarak engel olabilirimin peşindeler. Gerçekten Milletvekili olarak değil, bir Bolulu olarak kendilerini kınıyorum. Azıcık büyük düşünsünler” dedi. 

“İKİNCİ BİR GENÇLİK MERKEZİ İÇİN 9 BUÇUK MİLYON ÖDENEK SAĞLADIK”

Gençlere yeni bir müjde veren Aydın, “Karaçayır’dan sonra Kalıcı Konutlar da bir gençlik merkezinin yapılacak. Kalıcı konutlarımıza da ikinci bir gençlik merkezinin yapılması için gerekli çalışmalarımızı tamamladık. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu çok sağ olsun bu konu da bizlere yardımcı oldu. Bu projeyle ilgili de 9 buçuk milyonluk bir ödenek geldi. Bu proje benim için çok önemli” ifadelerini kullandı.

 “HERKESE HAYIRLI BAYRAMLAR DİLİYORUM”

Son olarak tüm Bolu halkının Ramazan Bayramını kutlayan Aydın; “ Tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Allah’ım inşallah huzurla, mutluluklar, bereketle bir bayram geçirmeyi cümlemize nasip etsin. Gençlerimiz özellikle bayramlarda annelerini, babalarını sıkı sıkıya kucaklasın. Evlatlarınızın ellerinde tutarak bu bayram heyecanını birlikte yaşayın. Çünkü ölümün var olduğu bu fani dünyada bir gün baktığınızda elini öpecek, sarılacak kimseniz kalmayabiliyor. Yani ailesine faydası olmayanın bu devlete, millete faydası olmaz. Lütfen önce ailenize sarılın. Bizlerde sonra bu bayram süresi içerisinde vatandaşlarımızla beraber olmanın tadı çıkaralım. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum” dedi.

 

9 yorum yapılmış
  • oyun
    3 Mayıs 2022 • 09:18
    Tanju Özcan rest çekmese Hisar Tepesini atıl halde bırkacaktınız, şimdi değere bindi değil mi?
  • NecatiCansoy
    3 Mayıs 2022 • 12:54
    Cafeterya iyi olur AKP nin hava her yere stad ve ceza evlerini sanayii olarak saymaktan daha iyi olur. 20 senede kaç fabrikanın açılışını yapmışlar. Arzu vekil cevaplasın yalan delilik lerle millet in din hali bayramda belli oldu trafik sorunu sıfır ama vekilim 20 bayram harçlığını aldı. Ale kesimin canı çıksın.
  • Emrah
    3 Mayıs 2022 • 15:46
    Tanju bey doğru yapıyor
  • vatanda
    3 Mayıs 2022 • 23:09
    ALAATİNİN YAPTIKLARINA NE DEMELİ PEKİ.. İZZET BAYSAL CADDESİNE KONDURULAN KAFETERYAYI TANJU BEY KALDIRMADI MI.. CUMHURİYET PARKI KEZA RESMEN İŞGAL ETTİRİLDİ. BİZ YUTMAYIZ BUNLARI
  • Boluluvatanda
    4 Mayıs 2022 • 07:41
    Hisar Tepesi projesi çok geç kalınmış bir projedir. Atatürk Lisesi ve eski Ticaret Lisesi ve su deposunun bulunduğu alanların, toprak altları tamamen tarihi eserlerle doludur. Madem sayın vekilimiz, Atatürk Lisesi mezunu, Bolunun en eski ve tarihi lisesini Atamızın ismine uygun restore edilmesinde öncülük yapmasını bekliyoruz. Bu işi özellikle takip ediyoruz.
  • Abidin
    4 Mayıs 2022 • 08:15
    Boluda piknik yapmak için heryer müsait iken vede heryere yakın iken bolunun merkezine millet bahçesi yapıp birilerini zengin etmek ve halkın parasını çarçur etmek ne kadar mantıklı bir işdir. O paraya bir fabrika yapsaydınız daha iyi olurdu.
  • Hasan
    4 Mayıs 2022 • 16:42
    Proje için erken değil mi? (!) 10 sene daha bekleyebilirdi.
  • Greenpeace
    5 Mayıs 2022 • 11:01
    cladiopolis yani bolu ms 130 yillar roma imparatorlugun en onemli kentidir hisartepsi ise imparator hadrianus yaptirmistir yer alti tunelleri gun isigina cikarsa turist merkeze gelir
  • Tancu
    5 Mayıs 2022 • 14:18
    Tancuya zerre güvenmem Akpye mini zerre ! Bin yıllık yerede kafetarya açmakta TAM tancu aklına göre proje KOMİK !
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.