VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAYRAM TRAFİĞİNE SIKI DENETİM

26 Nisan 2022

..............................................

İçişleri Bakanlığı, bayramda trafik güvenliğini sağlamak amacıyla illere genelge gönderdi. Polis ve jandarmalar 29 Nisan-9 Mayıs'ta güvenli trafik ortamının sağlanması amacıyla görev yapacak. 'Bayramınız Kemerli Olsun' mottosu etkin kullanılacak.

Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile 3 Şubat 2021'de yürürlüğe giren Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca hazırlanan trafikte bayram tedbirleri konulu genelge, 81 il valiliğine gönderildi. Genelge ile trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının yüzde 50 oranında azaltılması, karayollarında tüm yol kullanıcıları için düzenli ve güvenli bir trafik ortamının sağlanması, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılarak can kayıplarının önlenmesi, sürücülerin trafik kural ihlal davranışlarının en aza indirilmesi, trafik denetimlerinin her zaman ve her yerde etkin, sürekli ve yoğun bir şekilde kararlılıkla yürütülmesi hedefleniyor.

Özellikle şehirler arası kara yollarında ve şehir içi ana güzergahlarda yapılacak denetimlerin, ekip ve yaya olarak görünür yapılması ve mümkün olduğunca trafik denetimine dönük faaliyet gösterilmesinin son derece önemli olduğu vurgulanan genelgeye göre, alınacak tedbirler 29 Nisan-9 Mayıs 2022 tarihlerinde uygulanacak.

TRAFİĞE "KARA NOKTALAR" İLE ÖZEL PLANLAMA

Kaza istatistiklerinden de yararlanarak, karayolunda kazaya sebep olan ihlallerin gerçekleştiği yerler ve "kara noktalar" ile ilgili özel planlama yapılacak. Denetimlerde, sürücü/yolculara saygı ve nezaket kuralları çerçevesinde bilgilendirme yapılacak ve işlemlerin en kısa sürede tamamlanması sağlanacak. Sadece ihlal yapan taşıtlar değil, diğer araç sürücüleri de durdurularak, bilgilendirme yapılacak. Özellikle otoyol ve devlet kara yollarında dinlenme tesisleri ile akaryakıt istasyonlarının kenarlarında uygunsuz durumda bekleme, kara yolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklama/park etme gibi ihlallerin önlenmesine yönelik tedbirler en üst seviyede alınarak günlük olarak takip edilecek. Bu bölgelerde park yapılmasına kesinlikle izin verilmeyecek. Dinlenme tesisleri ve yol kenarlarında emniyet şeritlerinde duraklama yapma/park etme ile yol kenarı tezgahlarına bilgi yazılarının kara yolu kenarlarında, işaret levhalarında ve kara yolu sınır çizgisinin içerisinde (50 metre) bulundurulmasına izin verilmeyecek. Trafik personelinin mazeret/senelik izinleri, görevi aksatmayacak şekilde planlanacak ve ekiplere akaryakıt kısıtlaması yapılmayacak.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.