VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KÖROĞLU KOOPERATİFİ BÜYÜYOR

25 Nisan 2022

..............................................

Köroğlu Yöresel Ürünler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Çatladı, kültür mantarı üretiminde her geçen büyüdüklerini belirterek, “Türkiye’nin yüzde 8’inin mantar ihtiyacını karşılıyoruz. Günlük 7 ton olan üretimi 1-2 ay içerisinde 10 tona çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

Köroğlu Yöresel Ürünler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Çatladı, Bolu Belediyesi bünyesinde hizmet veren kooperatifin çalışmalarını ve yeni hedeflerini anlattı. Kültür mantarı üretiminde 120 üreticiyle günde yaklaşık 7 ton üretim yapıldığını anlatan Çatladı, “Türkiye’nin kültür mantarı ihtiyacının yüzde 8’ini biz karşılıyoruz. Bu noktalara kadar geldik. Buralara gelebilmek için önce kurs için müracaatları aldık. Kursiyerlerden sınavları geçenler bizim üreticilerimiz oldu. Bazı üreticilerimiz kendi üretim tesislerini kurdu bazıları ise bizim kurduğumuz tesislerden kiraladı. 1-2 ay içerisinde kapasite artırımı ile birlikte mantar üretimi 10 tona yükselecek. Kültür mantarı tesislerinde 70 çalışan, kooperatifle birlikte 130 çalışanımız var. Şu an kültür mantarı üretimi için kurs sırası bekleyende üretim tesisi bekleyende var. Şu an yaklaşık 450 kişi kurs için sırada bekliyor. Artık mantar üretiminde ham maddeyi de kendimiz üretir hale geldik. Kompost fabrikasının açılışını yaptık. Şu an üretime başladı. Artık Antalya’dan Konya’dan kompost almayacağız. Fabrikamızda kompost üretip kendi üreticimize vereceğiz. Bu şekilde maliyet düşecek ve üreticimiz daha fazla kazanacak. “diye konuştu.

IZA BUĞDAYI İÇİN 55 ÜRETİCİMİZ VAR

Çatladı, genetiği bozulmamış ata tohumlarından olan ıza buğdayı için de kooperatif bünyesinde 55 üreticilerinin olduğunu açıklayarak şunları söyledi:

“Iza buğdayı için de 55 üreticimiz var. Geçen yıl bin 700 dönüm arazi ektirdik. Bu yıl ekonomik şartlardan dolayı rakam biraz düştü. Iza buğdayı için de tesisleşmeye gittik. Iza buğdayının sert bir kabuğu var. Kastamonu’da kabuğu soyulup tekrar buraya geliyordu ve sonrasında biz una çeviriyorduk. Şimdi kurduğumuz tesisle artık kendimiz yapıyoruz.Iza ununun dışında yöresel ürünlerimiz var. Iza buğdaylı ekşi mayalı köy ekmeği, erişte, tarhana, reçel, börekler ve kurabiyeler üretiyoruz. Ürettiğimiz ürünleri farklı kentlerdeki noktalara da satışını gerçekleştiriyoruz.”

2 yorum yapılmış
  • Ya-sin
    25 Nisan 2022 • 15:13
    Bolu kabağı var mi.. mağlum boluda kabak çok olur...baska ilin kabağı iyi olamaz
  • Bolu14
    28 Nisan 2022 • 02:45
    Büyüyor doğru fiyat bakımından,
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.