VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GAZİPAŞA GERİLİMİ BÜYÜYOR

22 Nisan 2022

..........................

Haber: Mutlu YUCA

Bolu’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Gazipaşa İlköğretim okulunun yıkılarak yerine yeni okul yapılacağının açıklanmasının ardından olağanüstü toplanan belediye meclisi arazinin okul alanına çevrilmesini reddetti. Belediye ile hükümet arazisindeki kriz büyürken, Gazipaşa okul arazisi kararla yeni bir boyut kazandı.

Bolu Belediye Meclisi, mülkiyeti belediyeye ait Karaçayır Mahallesi’nde bulunan Gazipaşa İlköğretim okulu arazisinin 10 yıllığına İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile belediye arasında protokol yapılması için Belediye Başkanı Tanju Özcan’a yetki verilmesinin görüşülmesi için tek bir gündem maddesiyle olağanüstü toplandı.

VALİ ÜMİT VE BAŞKAN ÖZCAN GÖRÜŞTÜ....

Geçtiğimiz günlerde Bolu’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in programına kendisinin çağrılmamasına sitem eden Belediye Başkanı Tanju Özcan, ziyaretin ardından Bolu Valisi Ahmet Ümit ile görüştüklerini ve kendisinin Bakan Özer’in verdiği sözleri anlattığını söyledi. Gazipaşa okulu ile ilgili Vali Ümit’in kendilerine acele karar verilmesi gerektiğini söylediğini hatırlatan Başkan Özcan, “Bende yetkimi kullanıp belediye meclisini bu konuyu görüşmek için olağanüstü toplantıya davet ettim. 2011 yılında Bolu Valiliği ile Bolu Belediyesi arasında protokol imzalanmış. O protokole göre Gazipaşa okulu ile ilgili belediye başkanlığı iki ayrı parsel verecek. Sonra buraya okul yapılacak ve eski binanın ekonomik değeri kalmadığı için devredip çıkacaklar. Bu konuyu müzakere etmek için sizleri davet ettim” diye konuştu.

FETÖCÜ VALİ GERGİNLİĞİ

Gazipaşa okulunun bulunduğu alanın dönemin valisi ve belediye başkanı tarafından okul alanı vasfından çıkarıldığını vurgulayan Başkan Özcan, AK Partil’li meclis üyelerine “Burayı siz okul alanı vasfından çıkarttınız” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“O protokolü kim imzaladı. Alaaddin Yılmaz ve dönemin hakkında FETÖ’den işlem yapılan valisi. Dönemin valisi ve belediye başkanı görev yetkilerini aşarak bu protokolü imzalamışlar. Vali İbrahim Özçimen’i kim atadı. AK Parti hükümeti atadı. Bu kişiye mahkemeler FETÖ davasından ceza verdi. Yargıtay’da bu cezayı onadı. Fetöcülere bu ülkenin anahtarını verdiniz şimdi gelip bana burada bunları söylüyorsun. Bu ülkenin kritik kurumlarını FETÖ’ye peşkeş çektiniz.”

BELEDİYE MECLİSİNDE REDDEDİLDİ

Gazipaşa okulu arazisinin 10 yıllığına İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile belediye arasında protokol yapılması için Belediye Başkanı Tanju Özcan’a yetki verilmesi oy birliğiyle İmar Komisyonuna sevk edildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Gazipaşa okulunun yıkılarak yerine 32 derslikli okul yapılmasına ilişkin açıklamalarının ardından okul vasfından çıkarılan arazinin tekrar okul alanına dönüştürülmesi kararı belediye meclisinde reddedildi. Birleşime verilen yarım saat aranın ardından komisyon raporu oylamaya sunuldu. Olumsuz görüş bildirilen imar komisyonu raporu oy çokluğuyla kabul edilmedi.

3 yorum yapılmış
  • Mustafa
    22 Nisan 2022 • 11:27
    O alana okul yapmaya gerek yok. Küçük bir alana öğrencileri sıkıştırmak doğru değil
  • retmen
    23 Nisan 2022 • 04:38
    Oraya okul asla uygun degil Çocuklara yazık
  • Mehmet
    23 Nisan 2022 • 22:04
    Evet okul olması uygun değil. Ticari alan olmalı. Çocuklar 1,km uzaktaki okula yürümeli. Veliler daha fazla servis ücreti ödemeli.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.