VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÇATIŞMADA YARALANIP TEDAVİ İÇİN VETERİNERE GİTMİŞ

22 Nisan 2022

.....................................................

Bolu’da Cumhuriyet Caddesi'nde üç kişinin yaralandığı silahlı çatışmanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Ömer Faruk Aytar olayın ardından kendisini tedavi etmesi için veteriner kliniğine gittiğini ve sonra olayda kullandığı tabancayı Yeniçağa gölüne attığını açıkladı.

Olay, 6 ay önce Cumhuriyet Caddesi'nde meydana geldi. Cadde üzerinde çıkan silahlı çatışmada 3 kişi yaralanırken kentin göbeğinde korku dolu anlar yaşandı. Olayın ardından açılan davanın ilk duruşması Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. ‘Adam öldürmeye teşebbüs’, ‘Delilleri karartma’ gibi suçlardan haklarında dava açılan müşteki tutuklu sanıklar Onur Faruk Aytar, Mertcan Pehlivan ile tutuksuz yargılanan Gamze Gül Keskin ve Vardan Tekirdağ ile Cuma Aslan’ın yargılanmalarına başlandı.

Mahkemede ilk ifadesini veren tutuklu sanık Ömer Faruk Aytar, tabancayla vurduğu kişiyle arasında husumet olduğunu ifade ederek, “Mertcan ile aramızda bir husumet vardı. Olay sabahı daha önceden kurşunlama olayı ile ilgili Halil isimli arkadaşıma geçmiş olsun dileğinde bulunmak üzere telefonla görüştük ve öğle saatinde buluştuk. Bu olayı benim yaptırdığımı sanıyordu. Kendisini aydınlattım. Sonra buluştuğumuz mekandan çıktım ve karşı sokağa geçtim bu sırada Mertcan ile karşı karşıya geldik. Bana; ‘kısasa kısas’ diyerek bacağımdan vurdu. Bir el daha ateş etti. Sonra tabancası tutukluk yapınca kaçmaya başladı. Bende arkasından ateş ederek peşinden gittim. Bir sitenin demirliklerinden atlarken, bende kendisini bacağından vurarak olay yerinden ayrıldım. Olay sonrası otostop yaparak Çaydurt’a gittim ve burada bir veteriner vardı, beni tedavi etmesini istedim. Kabul etmedi. Bende eczaneye giderek pansuman malzemeleri aldım. Yine otostop yaparak Yeniçağa gölüne gelerek olayda kullandığım silahı göle atım ve yine otostop çekerek Bolu’da arkadaşım Gamze Gül Keskin’in evine gittim. O gece de polislere yakalandım. Mertcan bence tetikçi olarak kullanılmıştır. Mertcan’dan davacı ve şikayetçi değilim. Olay anında üniversite öğrencisi istem dışı yaralanmıştır. Çok pişman oldum. Kendilerine manevi destekte bulunamam ama maddi olarak her desteği vermeye hazırım” dedi.

BENİ SOPALARLA DÖVÜP HASTANELİK ETTİLER

Tutuklu sanık Mertcan Pehlivan’da kendisini ayağından vuran kişinin Ömer Faruk Aytar olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Bu olaydan önce Ömer Faruk’un silah taşıdığını biliyordum. Bu olaydan önce kendisinin 10-15 kişilik arkadaş grubu, beni annemin yanında sopalarla darp edip, hastanelik ettiler. Taburcu olduğum gün Ömer Faruk ile arkadaşları hastane önüne gelip bana silah gösterip, davacı ve şikayetçi olmamam için tehditte bulundular. Ben de şikayetçi olmadım. Olay günü Cumhuriyet Caddesi önünde karşı karşıya geldik. Önce o bana silah çekti, bende silahımı çekip yere doğru ateş ettim. Yaralandığını bilmiyordum. Sonra kaçmaya başladım. Ömer Faruk seri şekilde ateş ediyordu. Bölgede bulunan bir sitenin demirlerinden bahçeye atlamak isterken beni bacağımdan vurup, kanlar içerisinde bırakarak olay yerinden kaçtı. Bu arada bizim olayın yüzünden olayla alakası olmayan Semih Uysal’ın ailesinden ve kendisinden özür diliyorum. Beni affetmelerini istiyorum. Bende Ömer Faruk’tan şikayetçi değilim”

Vardan Tekirdağ ile Cuma Aslan, olaylarla ilgili hiçbir ilişkilerinin olmadıklarını ve beraatlerini talep ettiler. Tutuklu sanıkların avukatları, müvekkillerinin tahliyelerini talep etmesine karşın mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 12 Haziran 2022 tarihine erteledi.

 

1 yorum yapılmış
  • Melungeo14
    23 Nisan 2022 • 06:11
    oldu canım sen şehrin göbeğinde mafyalık yap ceza alma..zaten almassan memleketin kanunu bitmiş demek bende silahı takar çıkarım piyasaya..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.