VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’NUN TEMİZ KENT OLDUĞUNU BAKANLIKTA TESCİLLEDİ

5 Nisan 2022

.............................................

HABER / MUTLU YUCA

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, çöplerin bertaraf edilmesi ve kaynaklı ayrıştırmadaki başarılı çalışmalarından dolayı Bolu Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çok az sayıda belediyeye verilen ‘Sıfır atık belgesi’ ile ödüllendirdi. Başkan Özcan, ”Türkiye’nin en temiz şehirlerinden biri Bolu. Bakanlık bize verdiği belgeyle bunu tescillemiş oldu. Bolu’nun Türkiye’nin en temiz şehirlerinden biri olduğu ortaya koyuldu” dedi.

Bolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kentte yapılan çalışmalar ile kaynaklı ayrıştırma ve çöplerin bertaraf edilmesindeki başarılı çalışmalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödüllendirildi. Bolu Belediyesine Türkiye’de çok az sayıda belediyeye verilen ‘Sıfır Atık Belgesi’ verildi. Temizlik İşleri Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında yaptıkları çalışmaları anlatan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Temizlik işleri belediyenin asli görevlerinden bir tanesi ve biz bu konuda çok hassas olacağımızı söylemiştik. Göreve geldiğimizde temizlik işleri en yoğun şikayetin olduğu ikinci konuydu. Yüzde 13 seviyesindeydi şu an ise yüzde 4’ler seviyesine düştü. Türkiye’nin en temiz şehirlerinden biri Bolu. Bakanlık bize verdiği belgeyle bunu tescillemiş oldu. Bolu’nun Türkiye’nin en temiz şehirlerinden biri olduğu ortaya koyuldu. Emeği geçen Temizlik İşleri Müdürü ve ekibini tebrik ediyorum. Kaynaklı ayrıştırma konusunda en iyi belediye biziz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da kaynaklı ayrıştırma uygulamalarına örnek olarak sadece Bolu Belediyesini gösteriyor. Bu da bizim ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. “ şeklinde konuştu.

İKTİDAR BELEDİYELERİNİN YAPAMADIĞI İŞLERİ YAPIYORUZ

Başkan Özcan, iktidar belediyelerinin yapamadıkları işleri yaptıklarına dikkat çekerek, “Katı atığımızı bertaraf edebiliyoruz. Bertaraf edilen çöpten elektrik üretiyoruz. Yaklaşık 3 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak kadar elektrik üretiyoruz. Bir çok belediyede olmayan tekstil atıkları belediye tarafından toplanıyor. Tekstil kumbaralarından geçen yıl 105 ton atık toplanmış. Birçok belediye elektronik atıkları hiç toplamıyor. 300 kilo elektronik atık toplanmış. 121 tonda bitkisel atık yağ topladık. Endüstriyel atık yağ olarak da 61 ton toplandı. Ömrünü tamamlamış lastikten ise 500 ton toplamışız. Bakanlıktan bu çalışmalarımızdan ötürü bir elin beş parmağını geçmeyecek belediyeye belgeyi vermek suretiyle Türkiye’nin en temiz şehirlerinden biri olduğunu belgelemiş oldu. Hem de kaynaklı ayrıştırma ve atıkların toplanmasıyla ilgili en başarılı belediyelerden biri olduğumuzu ilan etmiş oldu.”

DÜZCE BELEDİYESİ BİZİM SEVİYEMİZE EN AZ 20 YILDA GELİR

Başkan Özcan, Düzce Belediyesine de tepki göstererek, şunları söyledi:

“Yanımızda Düzce belediyesi var. Az önce saydığımız hizmetlerin hiç birini yapamıyor. Ne kaynaklı ayrıştırma yapabiliyorlar ne katı atık bertarafı yapabiliyorlar. Bunların hiç birini yapamıyorlar. Bunlar onlar için bir hayal.  Düzce’nin bizim bulunduğumuz seviyeye gelmeleri en az 20 yıllarını alacaktır.”

7 yorum yapılmış
  • cemil
    5 Nisan 2022 • 10:46
    SN.BAŞKAN.belediyemize hayırlı olsun.,da..çöp çözümü.nün emeğinin % 90 I eski başkan Alaattin bey e aittir.o çöp arabaları,farklı atık ve yer altı konteynıları onun zamanında alındı,yapıldı..Allah razı olsun..
  • Muhsin
    5 Nisan 2022 • 22:00
    Şehrimizin temiz şehir olarak tescillenmesi bizleri çok mutlu etmiştir.Bu nedenle emeği geçen tüm çalışanlarına teşekkür ederim.
  • Mehmet
    5 Nisan 2022 • 22:25
    Çok güzel. Birde polemik yapmazsan. Yani Düzceye şimdi niye laf attın. Bırak kendi işini yap.
  • Mustafa
    6 Nisan 2022 • 02:14
    Geri dönüşüm çöp konteynerleri eski başkan zamanında yapıldı. Ödülde bu proje sonucunda verilmiştir.3 yıldır şehri yönetiyorsunuz ben bir çalışma göremiyorum.Yollar virane her yer çukur dolu. Boluyu köye çevirdiniz. Bir kanal yolu meselesi var bir türlü bitmedi. Varsa yoksa reklam.
  • Mustafa
    6 Nisan 2022 • 02:19
    Şunuda ekleyeyim. Başkan inanmıyorsa ve kendine güveniyorsa aracını versin Bolu merkezdeki benim bildiğim bütün çukurları kendisine uygulamalı göstereyim. Asfalt yol ekibine bildirmekten bıktım. Ne iş yaparlar bilemedim.
  • Mustafa
    6 Nisan 2022 • 02:23
    Bu kadar yazdık iftira demesinler. Hadi bir tane büyük çukur yazayım. Alpağut Bey Caddesi Hacettepeliler Kreşi ve Alpağutbey Caddesi Camii yollarının birleştiği yolun tam ortası. Köşede aynanın bulunduğu yer. Tam 2 yıldır çukur var. Ana yoldan bahsediyorum.
  • Boluluvatanda
    6 Nisan 2022 • 07:27
    Katı atık ve diğer atıkların değerlendirilmesinde Türkiyede öncü ve başarılı projeyi uygulayan önceki başkan Alaaddin beydir. Doğruya doğru.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.