VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

METEROLOJİDEN BOLU İÇİN FLAŞ UYARI

31 Mart 2022

............................................................................................................

Haber: Serap VARLIK 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü çamur yağmurunun geleceğini duyurdu. Meteorolojinin yaptığı bilgilendirme sonrasında Bolu Valiliği konu hakkında vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, “ 01.04.2022 tarihine kadar kuvvetli rüzgar beklendiğinden hava kalitesinde düşme,çamur şeklinde yağmur, 04.04.2022 tarihine kadar da hava sıcaklıklarındaki yükselişe bağlı çığ,heyelan,su baskını vb.olumsuzluklara karşı tedbirli olunması önemle rica olunur” ifadelerine yer verildi.

YÜKSEK SEVİYELERDE TOZ TAŞINIMI GÖRÜLECEK ŞEHİRLER ARASIDA BOLU’DA VAR

Öte yandan konu hakkında detaylı bilgi veren Bolu Meteoroloji Müdürlüğü ise şu açıklamayı yaptı;

“Yapılan son değerlendirmelere göre 31 Mart 2022 Perşembe ve Cuma günleri Bartın, Bolu, Düzce, Karabük ve Zonguldak çevrelerinde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı beklenmektedir. Halen Kuzey Afrika üzerinde bulunan alçak basınç merkezinin Avrupa üzerine hareketi ile birlikte ülkemizin batı kesimlerinde özellikle yüksek seviyelerde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı uyarı ve hava tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.

ÇAMUR YAĞMURU NEDİR, NEDEN YAĞAR?

Türkiye’nin batısında, Akdeniz üzerinde ve İtalya’nın güneyinde alçak basınç sistemi bulunduğunu belirterek: "Buradaki basınç etrafına göre daha az olduğu için çevredeki hava buraya doğru geliyor. Hava alçak basınç sistemine doğru gelirken rüzgar da belli bir miktara ulaştığında Afrika’dan, Sahra’dan ciddi anlamda atmosfere, havaya toz karışıyor. Dışarıdan gelen hava, alçak basınç merkezinde yukarı doğru çıkarken beraberinde tozu da yükseltiyor. İtalya’nın güneyindeki, Akdeniz üzerindeki bir sistem Afrika’dan kalkan tozu Türkiye’ye doğru getiriyor. Merkezden uzaklaştıkça toz taşınımının etkisi azalacak.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.