VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TARİHİ HİSAR TEPESİNE YENİ PROJE

18 Mart 2022

.....................................................

Bolu’ya gelerek incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Hisar tepesinin açık hava müzesi olarak kente kazandırmayı hedeflediklerini açıklayarak, “Kazılar tamamlanacak, burası açık hava müzesi haline gelecek. Bolu'nun merkezine yakışır hem Bolulular için hem de ziyaretçiler için bir kültür noktası olabilir” diye konuştu.

Bolu’ya gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, partililer ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile yıllardır atıl durumda bekleyen Hisar tepesindeki alanda incelemelerde bulundu. Yavuz, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ile AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ve partililer ile birlikte gittiği Hisar tepesindeki tarihi eserlerin bulunduğu alanda da yapılması planlanan çalışmaları anlattı. Hisar tepesinin kente kazandırılması için yeni çalışmalara başlanılacağını açıklayan Yavuz, “Amacımız burayı bir kültür destinasyonu haline getirecek düzenlemeyi yapabilmek, kazıyı büyütebilmek. Bir açık hava müzesi ile bir destinasyonu olarak Bolu'ya kazandırmak. Bizim Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak tek amacımız bu. Biz kimsenin bir şeyini engellemiş durumda değiliz. Biz kamulaştırdık. Bolu'nun antik kent yapısını ortaya çıkartmak için Türkiye'nin bütün şehirlerinde yaptığımız bir işi burada da yapıyoruz. Burada kıymetli bir yapı var. Bir kültür destinasyonu olabilir. Bolu'ya daha çok turist getirebilecek bir çalışma. Bunun da altlığı bilimsel ve tamamen teknik bir şekilde müze müdürlüğümüz ve kültür turizm müdürlüğümüz tarafından yürütülüyor” dedi.

Hisar tepesinde kazı çalışmalarının başlanılacağını ifade eden Yavuz, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Biz buraya Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak önemli ödenek aktardık. Bütçe kullandık, kamulaştırdık. Kazı yapacağımız özel parselleri kamulaştırma suretiyle kamulaştırarak halkın kullanımına açmak üzere yapılan ilk çalışma. Bu kazılar tamamlanacak burası açık hava müzesi haline gelecek. Bolu'nun merkezine yakışır hem Bolulular için hem de ziyaretçiler için bir kültür noktası olabilir”

2 yorum yapılmış
  • DEYALLA
    18 Mart 2022 • 21:01
    Antik stadyumun olduğu kuzey batı kısmında belediye dükkanlarının kalorifer dairesi vardı 1999 depreminde burası göçtü ve stadyumun batı kısmı açığa çıktı, dönemin belediyesi burayı hemen toprakla örttü, sonrasında sihirbaz alüddün arkadaki hak sahipleri ile anlaşıp belediye dükkanlarıda yıkılarak bir müteahhit ile anlaştı( bu arada dükkanlar, kiracıları dükkanları açıkken zorla zabıta gücü ile yıkıldı yıl 2008)Artı doğusundaki eski müftülü
  • Dorudeyalla
    19 Mart 2022 • 10:05
    Gömü vaaa deyincesi bi hamla üşüşüyalla
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.