VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GÜNER’İN İDDİALARINA BAŞKAN ÖZCAN’DAN SUÇ DUYURUSU

15 Mart 2022

.................................................

HABER / BÜLENT VELİOĞLU - MUTLU YUCA

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’in belediye tarafından HDP’li firmalara ihale verildiğine ilişkin iddialara sert sözlerle cevap vererek, “Suat Güner artık panikten nasıl saçmalayacağını bilemiyor. Bu paylaşımı ile ilgili olarak kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bu firmanın yetkilileri yada ortakları eğer terör örgütü ile iltisaklı ise bunu çözecek olan ben değilim bunu İçişleri Bakanlığı çözecek.” dedi.

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Bolu Belediyesinin geçtiğimiz yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında düzenlenen konserin ihalesini alan firmanın müdürünün terör örgütü ve HDP ile ilgili 2015 yılında yaptığı paylaşımları sosyal medya hesabından paylaştı. Güner, paylaşımın altına da Bolu Belediyesinin HDP’li firmalara para akıttığı iddia edildi. Güner’in iddiaları ile ilgili Özgurbolu’ya özel açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, paylaşımlarla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, “Suat Güner artık panikten nasıl saçmalayacağını bilemiyor. Bu paylaşımı ile ilgili olarak kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bunlar ağır ithamlar. Bahsi geçen firma benim dönemimde 4 kez ihaleye katılmış ve sadece bu ihaleyi alabilmiş. Biz, ihaleye katılacak firmaları EKAP’tan sorguluyoruz. İhale yasağı konulmuşsa biz bu firmaları ihaleye almıyoruz. İhaleyi alan firmaların yöneticilerinin GBT’sini sorgulamak gibi bir imkana sahip değiliz. Bunu yapacak olan İçişleri Bakanlığı. Suat Güner bizden ihale alan firmanın terör örgütüyle bağlantısı olduğunu iddia ediyorsa bununla ilgili İçişleri Bakanlığına bildirimde bulunacak.” diye konuştu.

“PAYLAŞIMIN YAPILDIĞI TARİHTE AK PARTİ İLE HDP ÇÖZÜM SÜRECİNİ YÜRÜTYORDU”

İhaleyi alan firmanın müdürünün paylaşımı yaptığı tarihlerde AK Parti’nin HDP ile çözüm sürecinin yürüttüğünü hatırlatan Özcan, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Burada 325 bin TL’lik bir ihale gerçekleşmiş bunun da tamamı harcanmamış 300 bin TL’si harcanmış. Biz ihale yasağı var mı yok mu onu sorguluyoruz. Oradaki sorumlu müdürün geçmişteki paylaşımlarından bahsediyor doğrudur yanlıştır. Benim hukuken bunu araştırma şansım yok. Her ihaleye giren firmanın ortaklarının sosyal medya hesaplarını araştırmak gibi bir yükümlülüğüm var mı? Bu firmanın yetkilileri yada ortakları eğer terör örgütü ile iltisaklı ise bunu çözecek olan ben değilim bunu İçişleri Bakanlığı çözecek. Gitsin İçişleri Bakanlığına durumu anlatsın. Bu türdeki firmaları yasaklayacaksa yasaklasın. Hala sinekten yağ çıkarmaya çalışıyorlar. Benim HDP ile ilgili tavrım bugüne mahsus bir tavır mı? Hiç çizgim değişti mi? O paylaşımın yapıldığı tarihlerde bunlar HDP ile çözüm süreci yönetiyorlardı. Kendi paylaşımında 26 Ocak 2015 diyor. Bu tarihten bir ay sonra Dolmabahçe görüşmeleri yapıldı. O tarihler çirkin Oslo pazarlıklarının yapıldığı tarihlerdi. “

1 yorum yapılmış
  • Yanju
    16 Mart 2022 • 01:40
    Syn Tanju özcan tamam iyi hoş firmanın sahibini tanımam etmem açıklaması hoşta. Bir kuruş yetimin hakkını boşa harcamayacağım diyen birisisiniz. 325 bin TL ye kutlama ihalesi açıp para harcamakta ne olaki? İnsanların refah seviyeleri ve özgürlükleri için çabalayın. Bir günlük kutlamalar değil bir ömürlük mutlu yaşamlara ihtiyacımız var. - Bolu Liberal Birey.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.