VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TANJU ÖZCAN HDP KAVGASI BÜYÜYOR

14 Mart 2022

..................

Haber: Serap VARLIK

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz günlerde kadın işçinin belediyeden çıkartılmasının ardından kendisine yönelik sosyal medyada tehdit ve hakaretler içeren paylaşımları nedeniyle aralarında HDP genel merkezi ve HDP’li milletvekillerinin de bulunduğu isimler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Başkan Özcan, HDP’ye sert sözlerle tepki göstererek, “Öncelikle şunu belirtmeliyim ki HDP’nin desteğiyle seçim kazananlar olabilir. Ben HDP’nin desteği ile seçime girmedim. . Benim tüm siyasi hayatım HDP ve türevi alt kimlik milliyetçisi partileriyle mücadele etmekle geçmiştir. Benim siyaset hayatım boyunca bir HDP’li ile aynı kaldırımda yürümem bile söz konusu olmamıştır” diye konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, HDP  Genel Merkezi, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, HDP İstanbul İl Başkanı Cesim Soylu, Habertürk köşe yazarı Kemal Özkiraz, Gazeteci Veli Saçılık ve Hilal Nesin hakkında ‘Halkı kin ve nefrete tahrik suçu ve suçluyu övme’, ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ve tehdit’ suçlamalarıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

“BU ALGI KÖTÜ NİYETLİ YAKLAŞIMDIR”

Geçtiğimiz günlerde kadın belediye işçisinin siyasi paylaşımları nedeniyle işten çıkarılmasının ardından aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu isimlerin kendisini hedef haline getirdiğini vurgulayan Başkan Özcan, “Öncelikle şunu belirtmeliyim ki HDP’nin desteğiyle seçim kazananlar olabilir. Ben HDP desteği ile seçime girmedim. Hatta ilçe seçim kurulu kayıtlarına baktığınızda şunu göreceksiniz, HDP son seçimde yerel seçimde aday da çıkarttı. Şimdi HDP’nin aday çıkarttığı bir şehirde kazanan adaya destek vermiş algısı oluşturmaya çalışması kötü niyetli bir yaklaşımdır. Benim tüm siyasi hayatım HDP ve türevi alt kimlik milliyetçisi partileriyle mücadele etmekle geçmiştir.” şeklinde konuştu.

“HDP’Lİ İLE KALDIRIMDA BİLE YÜRÜMEM”

HDP’nin kürt kökenli vatandaşları asla temsil etmediğinin altını çizen Başkan Özcan, şunları söyledi:

“Ben HDP’nin ırkçı bir parti olduğunu Türk Milletinin asli unsurlarından olarak kürt kökenli vatandaşlarımızı asla temsil etmediğini defalarca belli etmiş siyaset adamıyım. Benim siyaset hayatım boyunca bir HDP’li ile aynı kaldırımda yürümem bile söz konusu olmamıştır. HDP, mevcut siyasi duruşu ile terör örgütü uzantısı olduğu algıyı her geçen gün güçleştiriyor. Kendilerini solcu olarak lanse ettiği ırkçılık ve ayrımcılık yapan faşist kafalı HDP yöneticilerin şahsıma hedef olan söylemleri sadece bunlardan da ibaret değil. Özellikle HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu daha öncede geçici sığınmacılar ile ilgili açıklamalarım sonrasında beni ırkçı ve faşist olarak nitelemiş Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde özel basın toplantısı yapmak suretiyle adeta kamuoyuna linç edin şeklinde açıklamalar yapmış biri”

4 yorum yapılmış
  • yumruk
    14 Mart 2022 • 11:46
    hdp ye karşı Bolu tek yumruk olmaya devam edecektir
  • Ali
    14 Mart 2022 • 12:05
    Başkan sen böyle bu yolda ol söylediklerinin arkasında ol biz seni destekleriz
  • Duyarli
    15 Mart 2022 • 06:34
    Hdp ile CHP ilişkisi hdp ďen aldığınız gizli 4000 oy ýalanmı pek paylaşımı yapan işçi neden bu güne kadar atilmadi
  • ppolat
    15 Mart 2022 • 07:19
    Secim yaklasinca HDP kapatilir.Adamlar basina gelecegi biliyor,elinden bi sey gelmeyince bizim bsk ni buldular bulasacak.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.