VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KÖPEK ÖLÜMLERİNE SORUŞTURMA

5 Mart 2022

................................................

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Gerede’de hayvan severlerin tepkisine neden olan köpek ölümlerine ilişkin soruşturma açıldığını açıklayarak, “Valiliğimizce 1 Mart 2022 tarihi itibariyle, soruşturma açılarak konuyla ilgili ihmali olanların tespit edilmesi, adli, idari ve disiplin yönünden gerekli işlemlerin yapılması istenmiştir” dedi.

Bolu’nun Gerede ilçesinde belediyeye ait barınaktaki hayvanların çamur içerisinde aç susuz şekildeki görüntüleri tepki çekti. Belediyeye ait olan ve geçici olduğu açıklanan barınağın yaklaşık 100 metre uzaklıktaki alanda da çok sayıda ölü köpeğin bulunması yürekli sızlattı. Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından hayvan severler ilçeye akın etti. Barınağın hemen yanında bulunan çöplükte çok sayıda ölü köpeğin ortaya çıkmasının ardından Bolu Valisi Ahmet Ümit’in talimatıyla soruşturma açıldı.

Kötü şartlarda yaşam mücadelesi hayvanların bulunduğu barınağın geçici olarak kullanıldığını açıklayan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Gerede Belediyesi tarafından yeni bir barınak yapılmakta olduğu ve bu yönde çalışmaların sürdürüldüğü, iddialara esas olan ve geçici barınak olarak nitelendirilen alanda hayvanların geçici olarak bulundurulduğu anlaşılmıştır. Yeni barınakta hayvanların yaşam şartlarının çok daha iyi olacağı beklenilmektedir. Bizzat tarafımca saat saat takip edilmiştir. Gelişmeler valiliğimizce yakinen takip edilmektedir. Yapılan çalışmaların son durumu tarafımca da yerinde denetlenecektir. Ayrıca Valiliğimizce 1 Mart 2022 tarihi itibariyle, soruşturma açılarak konuyla ilgili ihmali olanların tespit edilmesi, adli, idari ve disiplin yönünden gerekli işlemlerin yapılması istenmiştir. Sorumlular hakkında yasal işlemlerin yapılacağı hususunda kimsenin tereddütü olmamalıdır.” dedi.

1 yorum yapılmış
  • isimsiz
    5 Mart 2022 • 18:20
    Bizim aklımız geçici değil.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.