VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’DA GEYİKLERİN KADERİ 15 GÜN SONRA BELLİ OLACAK

4 Mart 2022

..................................................

Bolu’da, avlanması için ihaleye çıkarılan 15 kızıl geyiğin ihalesinin iptali için görülen dava 15 gün sonra sonuca bağlanacak.

Bolu’da, geçtiğimiz yıl Ekim ayında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan 2021-2022 Av Yılı Av Turizmi Uygulama Talimatı çerçevesinde 15 kızıl geyiğin avlanması için ihaleye çıkıldı. İhalenin yayınlanmasının ardından Türkiye Vegan Derneği Bolu’nun Mudurnu Sırçalı, Kıbrıscık, Seben merkez ve Seben Taşlıyayla bölgelerinde koruma altındaki 15 kızıl geyiğin avlanmasını engellemek için Bolu İdare Mahkemesi’ne dava açarak yürütmenin durdurulması ve iptalini istedi. Bolu İdare Mahkemesi yapılan incelemelerin arından 15 kızıl geyiğin avlanması ihalesine yürütmeyi durdurma kararı verdi.

“15 GÜN İÇİNDE BEKLİYORUZ”

Bolu İdare Mahkemesi’nde görülen ihalenin iptali davası sonrasında Türkiye Vegan Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Güzide Erden basın açıklaması yaptı. Erden, yaptığı açıklamada kararın 15 gün içinde verileceğini belirterek, “Yaklaşık beş ay süren dava boyunca Bolu İdare Mahkemesi’nin hızla hayvanlar lehine karar alarak yürütmeyi durdurması, yani avlanmayı bu süre içinde geçici olarak durdurması son derece önemliydi. Bugün mahkemeden almayı beklediğimiz nihai karar olan ihalenin iptali ise çok daha mühim. 15 gün içinde bekliyoruz. Çünkü bu karar bir kez daha şunu gösterecek, her şeyden önce etik dışı bir uygulama olan avcılık, aynı zamanda hukuk dışıdır. Yaban hayatı satılık değildir. Hayvanlar kimsenin malı değildir. 15 kızıl geyiğin yaşamının satılığa çıkarıldığı “av turizmi” ihalesi daha fazla beklemeden iptal edilmelidir. İnsan harici hayvanların yaşam hakkı ‘hasat raporu, kırsal kalkınma, katkı payı, ekonomik kazanç, turizm potansiyeli ve hatta koruyucu veterinerlik’ adı altında, av şirketleri ve bakanlık işbirliğiyle yurtdışından ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen avcılara pazarlanamaz” dedi.

1 yorum yapılmış
  • Hasanyalcln
    4 Mart 2022 • 12:08
    Hayvanlarlavlamlyallm lütfen onlarında yaşamaya hakkı var.yazlk tlr günahtır. Teşekkürler. Hayvanlarl koruyalım.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.