VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GEREDE BELEDİYESİNDEN BARINAK AÇIKLAMASI

3 Mart 2022

...................................................

Gerede Belediyesi, ilçede bulunan hayvan barınağında ortaya çıkan ve hayvan severlerin tepkisini çeken ölü ve çamur içerisinde yaşayan köpeklerin görüntülerine ilişkin açıklama yaparak, “Bilimle ilgisi olmayan, sadece günü kurtarmak adına ucuz siyaset peşinde koşanların tuzağına Gerede Belediyesi olarak düşmemekte kararlıyız” denildi.

Bolu’nun Gerede ilçesindeki hayvan barınağında çekildiği iddia edilen ve hayvan severlerin tepkisine neden olan görüntülerle ilgili Gerede Belediyesi yazılı bir açıklama yaptı. Ölü köpekler ve pislik içerisinde yaşayan hayvanların görüntülerinin yayınlanmasının ucuz siyaset olarak nitelendirildiği açıklamada, “Gerede Belediyesi olarak sokak hayvanlarına daha iyi bakım hizmeti verebilmek ve rehabilite ortamı sağlamak için başlattığımız çalışmalar devam etmektedir. Bu çerçevede can dostlarımızın barınacağı bir ortam oluşturduk. Bununla da yetinmeyerek can dostlarımızın karınlarını doyurabilmeleri için ilçemizde birçok noktada besleme noktaları da tesis ettik. Belirtmemiz gerekir ki; ilçemizin konumu gereği sürekli çevre il ve ilçelerden can dostlarımızın ilçemize gelişi güzel bir şekilde bırakıldıklarına şahit olmaktayız. Bu can dostlarımız da doyurularak oluşturduğumuz geçici bakım evinde tedavileri yapılmaktadır. Can dostlarımız iyileşme süreci tamamlanarak, doğal ortamlarına bırakılmaktadır.  5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu açıktır. Kanuna göre; “Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama  bırakılmaları esastır” denildi.

UCUZ SİYASET PEŞİNDE KOŞANLARIN TUZAĞINA DÜŞMEYECEĞİZ

Belediye ekiplerinin şefkatle çalıştığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu yüzden uygulamamız, ‘sokak hayvanlarını toplayıp barınağa kapatma’ şeklinde değil, ‘geçici olarak barınağımızda kalabilmeleri’ çerçevesindedir.  Zaten belediyemizin ilgili ekipleri sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve rehabilitasyon çalışmalarını hassasiyet ve şefkatle yürütmektedir. Son günlerde bir takım odakların sosyal medya aracılığıyla barınağımız ile ilgili koparmak istedikleri fırtına tarafımızca yakından ve ibretle takip edilmektedir. Bilimle ilgisi olmayan, sadece günü kurtarmak adına ucuz siyaset peşinde koşanların tuzağına Gerede Belediyesi olarak düşmemekte kararlıyız. Hayvan sevgisi gibi mukaddes bir duyguya siyaset karıştırmanın insanlıkla bağdaşmayacağı düşüncesinden hareketle; bildiğimiz işi, yani belediyeciliği kararlılıkla icra etmeye devam edeceğimizi ve art niyetli odakların bizleri bu duruşumuzdan alı koyamayacağını değerli kamuoyuna duyurmaktan mutluluk duyarız. Sokaktaki dostlarımız yalnız değildir. Sosyal belediyecilik gereği yasaları da dikkate alarak onların yanında olmaya devam edeceğiz.”

8 yorum yapılmış
  • Burcu
    3 Mart 2022 • 07:26
    Bu görüntülerin siyasetle alakası nedir gerçekten anlamış değilim, hangi vicdana sığar bu görüntüler bu mudur sosyal belediyecilik anlayışınız? Şu masum canlılara 1 saatliğine dahi olsa nasıl reva görürsünüz böyle bir ortamı? Nasıl bir sorumsuz belediyecilik bu?
  • Bolulu
    3 Mart 2022 • 13:23
    Boşuna dememişler eski insanlarımız büyüklerimiz Gerede insanlık nerede diye nasıl kıydılar bu canlara Allah belanızı versin inşallah.....
  • Birazvicdan
    3 Mart 2022 • 17:24
    Insan olarak ben utanıyorum hayvanlara yapılanlardan siz o kadar gereksiz açıklama yaparak günü kurtarmaya çalışanlar sizlersiniz asıl siyasetle de hayvani butunlestirdiniz ya daha ne diyeyim ölen her canın vebali üstünüze olsun.
  • Geredeli
    4 Mart 2022 • 00:59
    Yazıklar olsun sizlere birde barınak dediğiniz birer hayvan katliamı nedir bu yaa barınak dediğiniz yer .... İnanin utanıyorum birde siyaset deyip kendinizi aklamaya çalışmayın
  • idem
    4 Mart 2022 • 01:00
    Bu görüntüler siyasi değil katliamcı işgüzarlık oda çalışanların sorumluluğunu bilmemesidir. Her yerde ölü can görmek sizin için çok normal sağolsun çekenden sizi ifşa edenden insan gibi iş yapamayacaksanız canların değerini bilemeyecekseniz bırakın işi gönüllüler yapsın. Birde belediyelerin sahipsiz canlar için ayırdığı mamaları satanlar eşe dosta hibe edenler Rabbim bu zihniyetteki şahışları bir ekmeğe muhtaç etsin inşallah
  • Dramali
    4 Mart 2022 • 03:45
    Fotografta goruluyor beyanda bulunup demogoji yapmayin itlerin karinlari sirtina yapismis,kisirlastirip sokaklara biraksaniz hepsi kendi yiyecegini bulur tavlanir,gecin bunlari yavaslamaya basladiniz cunku bu islerde arpa yok.
  • Adil
    4 Mart 2022 • 05:42
    Tabi köpekleri aldığınız yere bırakın da insanları parçalamaya kuduz yaymaya devam etsinler.bu yasa insan katletme yasası mi?sokaklarda yürüyemez olduk bu yıl köpekler tarafından kaç insan öldürüldü,hangi medeni ülkede sokaklar köpek dışkısı yemek artığı dolu?
  • Hemire
    4 Mart 2022 • 15:26
    Adil bey kac defa barınağa mama götürdünüz kac defa sokakta gördüğünüz bi canliya mama verdiniz sizin gibi beyinsiz insanlar sokakta dolascagina hayvanlarimiz dolaşsın daha iyi..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.