VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU BELEDİYE MECLİSİNDE İHALE GERGİNLİĞİ

2 Mart 2022

...................................................

AK Parti’li Bolu Belediye Meclis üyesi Bülent Oturak, kişisel verilerin korunması için belediye tarafından açılan ihalenin davet usulü yapılmasına ve uzman firmaların davet edilmemesine tepki gösterdi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise “İhalede usulsüzlük var diyorsan, bu ihaleye fesat karıştırılmış diyorsan git savcılığa şikayette bulun” dedi.

Bolu Belediye Meclisinin Mart ayı ilk oturumunda ihale gerginliği yaşandı. Meclis toplantısında konuşan AK Parti’li Bülent Oturak, Bolu Belediyesi tarafından yapılan kişisel verilerin korunmasına ilişkin ihalenin yapılış şekline tepki göstererek ihaleye giren iki firmanın da yetersiz olduğuna dikkat çekti.

İhalenin davet usulü yapıldığını ve ihale öncesi araştırılan üç uzman firmanın da davet edilmediğini hatırlatan AK Parti’li Oturak, “Açık ihale yapılmamış. Neden açık ihale yapılmadığını sordum, ‘Kişisel veriler önemli bir konu, herhangi bir firmanın da bizim kişisel verilerimize ulaşmasını tasvip etmiyoruz, dolayısıyla biz bunu davet usulü yaptık’ dediler. Bu piyasa araştırması yapılmış uzman firmalardan maalesef davet edilmemiş. Bolu’da iki tane yerel firma davet edilmiş. Peki ihaleyi kim almış. Bir tane şahıs firması. Ne kadar ehil bir firma, eylemlerini araştırayım dedim. İnternetten bir seminer, eğitim yapmış mıdır diye araştırdım. 3 Ağustos 2021’de burada bir çay vakası gerçekleşti. Bu bizim ihaleyi alan şahıs firması internette AK Parti üyelerine, Tanju Özcan’ın çay fırlatma videosunu yüklemiş.  2 hafta sonra da acaba bu videoyu yüklediğinden midir, başka bir sebepten midir bilmiyorum, ihaleyi bu şahıs almış. Yani tek bir referansı var, tek bir videosu var internet üzerinde.  Tek bir video yüklemiş, 2 hafta sonra da Bolu Belediyesinin bütün verilerini bu kişiye emanet etmişiz” dedi.

AK Parti’li Oturak’ın ihaleye ilişkin iddialarına cevap veren Bolu Belediye Başkan Tanju Özcan şunları söyledi:

“İhaleyi kimin alacağını ben nereden bileyim? 200 bin liralık bir ihaleden bahsediyorsunuz. ‘Vay gazeteciler girmiş, o girmiş, bu girmiş. Vay kişisel verilerle ilgili ihaleyi Bolulu firma almış. Bolulara iş vermeye çalışırım ben zaten, kim olduğuna bakmaksızın. Ben geçmiş yıllara bakıyorum siz de belediyeden oldukça iş almışsınız. Allah bereket versin, bir şey demiyorum. Girmişsinizdir, almışsındır. Size o işler verilirken hangi usulle verilmiş onları hatırlıyor musun? İhalede usulsüzlük var diyorsan, bu ihaleye fesat karıştırılmış diyorsan git savcılığa şikayette bulun. Savcılığın yolunu gösteriyorum. Bak müfettişler orada, Ankara’da. Süleyman bey var, bakan. Telefonu var bende, vereyim ara.  Zaten bana sık sık müfettiş gönderiyor. Gelirken bir tane daha fazla geliverir ne olacak? O kadar basit benim açımdan. Çünkü abdestimden şüphem yok. Müfettişten korkmuyorum. Abdestinden şüphesi olan müfettişten, savcıdan korkar. “

2 yorum yapılmış
  • Kulturlu
    2 Mart 2022 • 05:43
    Tanju başkana helal olsun.Hak yemek yok bunu öğrensinler.
  • Kanertesi
    4 Mart 2022 • 11:44
    Uzman ekipler kendi adamlaridir
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.