VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’DA ZAM EYLEMİ

24 Şubat 2022

....................................................

KESK Bolu Şubeler Platformu üyeleri elektrik, doğalgaz ve akaryakıta gelen zamları protesto etti. Kent meydanında toplanan sendika üyeleri hükümetten zamların geri alınmasını talep etti.

Son dönemde elektrik, doğalgaz ve akaryakıta gelen fahiş zamları protesto etmek isteyen KESK Bolu Şubeler Platformu üyeleri Kent meydanında toplandı. ‘Yeter geçinemiyoruz. Zamlar geri alınsın, özelleştirmeler iptal edilsin’ yazılı pankart açan sendika üyeleri hükümetten zamların geri alınması çağrısında bulundu. Grup adına açıklamalarda bulunan Bolu SES Şube Eşbaşkanı Kevser Yongacı Pala, ekonomik, sosyal ve siyasal sorunların krize dönüştüğüne dikkat çekerek, “Bu çoklu krizin faturası ise baskı ve şiddetten beslenen tam bir anayasasızlık hali ve yoksullaştırma ile halka, emekçilere kesiliyor. Gittikçe ağırlaşan yoksulluk, işsizlik tablosu ile birlikte mevcut iktidarın yönetememe krizi de her geçen gün daha da derinleşiyor. Cilalanarak piyasaya sürülen kur korumalı mevduat sistemi de, tarihi artış olarak pazarlanmak istenen asgari ücret artışı da yaşanan krizi çözememektedir.  Çünkü asıl ve gerçek tarihi artış hayat pahalılığında yaşanmaktadır. Zamlar ulaşımdan gıda ürünlerine, meyve ve sebzeden temel tüketim maddelerine kadar her alana yansımaktadır. Dolayısıyla bugün toplum olarak maruz bırakıldığımız yüksek enflasyonda, artan hayat pahalılığında en büyük pay enerji alanında yaşanan fiyat artışlarıdır.” dedi.

KDV indirimi ile vatandaşların oyalandığını ifade eden Pala, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Çetin geçen kış koşullarında artan tüketim,  elektrik ve doğalgaza yapılan fahiş zamların etkisini daha artırmış,  faturalar ikiye, hatta üçe katlanmıştır. Bu tabloya rağmen bugün 84 milyon  fahiş zam yapılan elektrikte kısmi indirim,  gıda ürünlerinde fiyatlarına yansıyıp yansımayacağı dahi belirsiz olan KDV indirimi gibi bataklığı kurutmak yerine tek tek sivrisinek avlamaya dayalı düzenlemelerle oyalanmak istenmektedir. Oysa bu yöntemlerin, düzenlemelerin bugün tek başına çözüm üretmesi mümkün değildir. Çünkü ülkemiz uzun yıllar önce serbest piyasa ekonomisine geçiş adı altında üretim ve tüketim faaliyetlerinin tamamını emek ve doğa sömürüsü üzerinden sermayenin, şirketlerin karını artırmayı temel alan kapitalist sisteme göbekten bağlı bir ülke haline getirilmiştir”

2 yorum yapılmış
  • Adilztrk
    24 Şubat 2022 • 08:10
    Çok beklersiniz
  • ADL
    25 Şubat 2022 • 10:19
    Adilztrk senin gibi inekler olduğu sürece tabiki çok bekleriz.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.