VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AVUKATA ŞİKAYET ETTİĞİ BELEDİYE TARAFINDAN UYARMA CEZASI

22 Şubat 2022

.......................................................

Bolu Belediyesi'nde görevli avukat H.N., bulunduğu görevden hukuksuz şekilde alındığı, emekliliğe zorlandığını ve kendisini yıldırmak için çeşitli zorlamalara maruz kaldığını iddia ederek şikayetçi oldu. Belediye tarafından H.N.'ye 'Usulsüz müracaat veya şikayette bulunmak' hükmü gereği 'uyarma' cezası verildi.

Bolu Belediyesinde 7 yıldır Hukuk İşleri Müdürlüğü görevinde çalışan H.N., hukuk işleri müdürlüğü görevinden hukuksuz şekilde alındığını, emekliliğe zorlandığını ve kendisini yıldırmak için çeşitli zorlamalara maruz kaldığını iddia ederek 'Görevi kötüye kullanma' ve 'İftira' suçlamalarıyla şikayetçi oldu. H.N’nin şikayetinin Bolu Belediyesine gönderilmesinin ardından inceleme başlatıldı. 21 yıllık avukat olan H.N.,’nin disiplin soruşturması kapsamında savunması alındı. Belediye tarafından H.N.'ye 'Usulsüz müracaat veya şikayette bulunmak' hükmü gereği 'uyarma' cezası verildi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, H.N.'ye uyarma cezasını yazılı olarak bildirdi. Yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Müteaddit defalar belediye başkanı olarak şahsımı ve arkadaşlarımı idari makamlara ve son olarak Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet ettiğiniz, şikayetiniz öncesinde sürekli olarak başınızın kapalı olması (tesettürlü) olmanızdan dolayı şahsınıza mobbing uygulandığından bahsettiniz. Belediye başkanlığım döneminde kıyafetinden dolayı kimseye baskı uygulanmadığı, telkinde bulunulmadığı herkesin malumu iken, aniden başörtünüzü çıkarma tercihinde bulunduğunuzu öğrendim. Yazılı olarak şahsınıza hitaben, başörtünüzü çıkarma konusunda amir veya çalışma arkadaşlarınızdan birinin bir baskısı veya talebi gelip gelmediğini sordum. 13 Ocak tarihli cevabi yazınızda soruma yanıt olarak 2 sayfa cevap yazmış olduğunuz, ancak sorduğum soruya bir cümle ile 'kişisel tercihim' demek suretiyle muallak bir cevap verdiğiniz ortadadır. Diğer cevaplarınızın sorduğum soruyla bir ilgi ve alakası bulunmamaktadır. Başım kapalı, diye mobbing uygulama iddialarının üzerine, hiçbir baskı ve telkin iddianız olmaksızın aniden başörtünüzü çıkarma kararınızı iyi niyetle bağdaşmayan, kamuoyu önünde beni ve temsil ettiğim kurumu zan altında bırakmak amacıyla yapıldığı idaremizce değerlendirilmiştir. Tekamül ettirilmiş olan disiplin soruşturma dosyası ve açıklamalardan 'Usulsüz müracaat veya şikayette bulunmak' hükmü gereği 'Uyarma' cezası ile tecziyenize karar verilmiştir.”

3 yorum yapılmış
  • Hseyindelibaltaolu
    22 Şubat 2022 • 05:44
    Ülkede herkes almış olduğu kişisel kararları bir şekilde siyasete bağlayıp kendilerini kurtarmaya çalışan insanları Allahım ıslah etsin
  • Adamndibi
    22 Şubat 2022 • 15:37
    O iş öyle değildir başkan. Görevden aldığınızda Avukat birisi olduğuna göre şikayeti Cumhuriyet Savcılığına şikayet etmez, 657 sayılı DMK'na göre şikayet ve müracaat şekli ve usulü var, sanırım bu yolu izlemiştir, bunuda bir hukukçu olarak bilirdir heralde. Siz olay/lar/ı hep kendi lehinize çevirme adına lafı güzaf yapıyorsunuz ve halk nezdinde algı oluşturup gündemde olma çabasındasınız. Kusura bakmayın hani.
  • HacerKarakuzukuzenimreniyorhem
    23 Şubat 2022 • 14:02
    Hacer Yeni bölüm fragmanı
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.