VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İSTASYONDAKİ BALIKLARI YİYEN SU SAMURU TUZAKLA YAKALANDI

22 Şubat 2022

................................................

Bolu’da Gölköy Su Ürünleri Üretim İstasyonunda yakalanan ve avlanması yasak olan su samuru İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri tarafından Aladağlar mevkiinde yaşamını sürdürebileceği, gıda sıkıntısı çekmeyeceği uygun doğal yaşam ortamına bırakıldı.

Bolu’da çevre illerin su kaynaklarında sürdürülebilir canlı hayatın temini adına sazan balığı yavru üretimi gerçekleştirilen Gölköy Su Ürünleri Üretim İstasyonundaki anaç sazan balıklarının azalması ekiplerin dikkatini çekti. Balık havuzunda eksilmeler olması üzerine istasyon ekipleri tarafından havuzlara tuzak yerleştirildi. Balıkları yemeye gelen su samuru gece saatlerinde yerleştirilen tuzağa yakalandı. Gölköy’de daha önce görülmeyen su samurunun yakalanması ekipleri de şaşırttı. Su samuru ekipler tarafından yakalandıktan sonra Aladağlar mevkiinde yaşamını sürdürebileceği, gıda sıkıntısı çekmeyeceği uygun doğal yaşam ortamına bırakıldı.

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, “Anaç balıklarımız için tehlikeli bir canlı olan su samuru ekiplerimiz tarafından kurulan kapan ile yakalanarak yaşamını daim ettirebileceği uygun bir ortama bırakılmıştır. Aile olarak yaşayan bu canlının muhtemel üyelerini yakalamak için kapan çalışmalarımız devam edecektir. Bundan sonra yakalanacak bireyler de aynı ortama bırakılacaktır. Burada bizleri mutlu eden yaban hayatın önemli aktörlerinden olan su samuruna zarar gelmeden anaç balıklarımızın güvenliğini sağlayabilmektir” dedi.

2 yorum yapılmış
  • Ibrahimbilgin
    22 Şubat 2022 • 11:37
    Aladagda bu hayvan taş mı yiyecek
  • Dramali
    22 Şubat 2022 • 13:58
    Boluda neslinin son ornegi omerler koyunun oralarda vardi ,vuruldular tarlalara zarar vetiyor diye.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.