VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZCAN GAZİPAŞA OKULUNU YIKACAĞI TARİHİ AÇIKLADI

17 Şubat 2022

..................................................

HABER / MUTLU YUCA

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Karaçayır Mahallesinde bulunan Gazipaşa İlköğretim Okulu için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne malzemelerini toplamaları için 28 Şubat’a kadar süre verdiklerini açıklayarak o sürenin sonunda okul binasını yıkacaklarını söyledi.

Bolu Belediye Başkanlığı tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş bir firmaya Gazipaşa İlköğretim Okulu ile rapor hazırlattı. 15 Aralık 2021tarihinde teslim edilen rapora göre binadan alınan karot numunelerinde binanın göçme durumu olduğu tespit edildi. Başkan Özcan’ın raporu kamuoyuna açıklamasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından izinsiz şekilde binaya girilerek çalışma yapıldığı iddiasıyla açılan davada savcılık soruşturmaya yer olmadığına dair karar verdi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit’de yanında İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ile birlikte yaptığı basın toplantısında Gazipaşa İlköğretim Okulu ile hazırlanan raporda eksiklikler olduğu iddiasıyla yeni bir çalışma başlattıklarını açıkladı. Vali Ümit’in açıklamasının ardından Başkan Özcan ile valilik arasında başlayan okul gerginliği yeni bir boyuta taşındı.

SİZİN PİSLİĞİNİZİ TEMİZLEMEK BANA DÜŞTÜ

Başkan Özcan, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında Gazipaşa İlköğretim Okulu ile ilgili aldıkları yeni kararları açıklayarak, “Bolu Valiliği de hazırlayacağı raporu yine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yetki verdiği bizim yaptırdığımız gibi firmaya yaptıracak. Bu rapora rağmen çocukların orada eğitime devam etmesi mümkün değil. Yüzlerce öğrenci ve onlarca öğretmenin can güvenliği söz konusu. Bolu Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu rapora rağmen tedbir amaçlı bile orayı boşaltmıyorsun. Biz ikinci bir işlem yaparak okul binasını mühürledik. Ekiplerimizi göndereceğim eğer mührü bozup çalışma yapıyorlarsa gerekli yasal işlemleri başlatacağız. Burası ile ilgili imar değişikliğini yapan ben değilim. Burası taşınsın diye protokol imzalayan ben değilim. Kendi dönemlerinde yedikleri haltı şimdi bize mal etmeye çalışıyor bu ampul kafa siyasetçileri. Siz yapmışsınız bunu sizin pisliğinizi temizlemek bana düştü.”

GAZİPAŞA OKULUNU YIKACAĞIM

Başkan Özcan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne okul binasındaki malzemelerini almaları için 28 Şubat’a süre verileceğine ilişkin resmi yazı yazacaklarını ifade ederek açıklamalarına şöyle devam etti:

“Milli Eğitim Müdürlüğüne bugün bir yazı yazıyoruz. Binadaki eşyalarını 28 Şubat’a kadar boşaltmalarını talep edeceğiz. Biz bu binayı gidip ekiplerimizle ortadan kaldıracağız. Çünkü o binanın yanından bile geçmek tehlikeli. Bunu yapmazsanız eğer eşyam zarar gördü demeyeceksiniz. Milli Eğitim Müdürüne sesleniyorum, eğer kendisinde vicdan varsa sen çocukların okul binasını işgal edeceğine git kendin çadırda otur o çocuklara da yeni yaptırdığın binayı ver”

 

 

2 yorum yapılmış
  • GazipaaOkuluYerindeKalmal
    17 Şubat 2022 • 07:58
    Bina yan tarafında eğitim devan ederken mi yıkılacak? Yıkıldığında yenisi yapılacak mı? Eğitime önem veren bir teşkilatın okul yıkıp, ticari alan yapması ne derece kendisiyle bağdaşacak? Bolu halkının umutlarla seçtiği Başkan'ın diğerlerinden farkı kalacak mı?
  • nemlideil
    18 Şubat 2022 • 13:09
    Sayın arkadaşım güzel söylüyorsun da Allah esirgesin içinde öğrenciler varken yıkılırsa bunun vebali, sorumluluğu ne olacak?
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.